Generální partner
Světlý režim
12. červen 2017

REPRE okénko: Hráči MFK Karviná v národním dresu

V uplynulých dvou týdnech obléklo celkem šest fotbalistů (ve třech různých kategoriích) dres českého národního týmu. Připomeňme si to...

U21

Důležitý tréninkový a „sehrávací“ kemp před odjezdem na EURO do Polska měla jednadvacítka na tradičním místě v rakouském Kaprunu, kde kromě tréninkových jednotek měla v plánu odehrát i dva zápasy proti Ázerbájdžánu. Na poslední chvíli se do nominace dostal záložník Filip Panák, pro kterého to byla vůbec první reprezentační akce v životě.

V Kaprunu rozhodně nezklamal, spíš naopak – až do poslední chvíle bojoval o nominaci na evropský šampionát. Výrazně se k němu přiblížil  svým výkonem z prvního zápasu, ve kterém pomohl k jasné výhře 5:0 gólem – první repre zápas v životě, navíc v základní sestavě a hned gól. Tomu se říká skvělá vizitka. „Už jen nastoupit za reprezentaci a slyšet hymnu, je jako sen. Ale přidat ještě také gól? Neuvěřitelný pocit,“ hlásil Panák po utkání.

Den po zápase proběhla nominační tisková konference, ale jméno Filipa Panáka nezaznělo. „Nevadí, vždyť ještě před pár dny jsem tady vůbec neměl být. Samozřejmě mě to trochu mrzí, ale nedělám z toho tragédii,“ tvrdil. Ve druhém zápase s Ázerbájdžánem odehrál posledních dvacet minut, ve kterých Češi duel s houževnatým soupeřem převrátili na svou stranu a zvítězili.



U20

Reprezentační dvacítka zakončila sezónu srazem a přípravným utkáním v Praze proti o rok staršímu Kypru. Důležitý sraz s ohledem na budování kádru pro příští sezónu U21 absolvovali Martin Pastornický a také Petr Galuška, který byl nominován až dodatečně.

Češi porazili Kypr 1:0 a oba karvinští borci si zahráli celý druhý poločas. „Můžu být maximálně spokojený. Dostal jsem šanci, která mě nabila motivací do další práce,“ řekl gólman Pastornický.



U19

Také devatenáctka má před sebou evropský šampionát – ten se uskuteční na začátku července v Gruzii. Poslední prověrkou byl tradiční a velmi populární turnaj ve francouzském Toulonu. Každý z dvanácti týmů měl garantované tři zápasy ve skupině, nejlepší týmy pak čekaly boje o celkový triumf. „Šlo o velmi kvalitní prověrku, nepopulární čtvrté místo nás trochu mrzí, ale odehráli jsme velmi kvalitní zápasy,“ nechal se slyšet záložník Ondřej Lingr, který zasáhl do čtyř z pěti duelů.

Společně s Lingrem nechyběl v týmu ani Libor Holík, který strávil celou sezónu v Karviné. Také on toho odehrál spoustu (čtyři z pěti utkání v základní sestavě bez vystřídání) a na nevytíženost si tak rozhodně nemůže stěžovat. Ondřej Lingr nastoupil v základní sestavě proti Skotsku (celkem 74 minut), Brazílii (52 minut) a znovu Skotsku (62 minut), proti Pobřeží Slonoviny se do utkání zapojil v 15. minutě.  Trenér Suchopárek ho nepostavil jen proti Indonésii.



Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo