Generální partner
Světlý režim
7. březen 2018

Město oceňovalo, MFK Karviná opět v popředí

V MěDK byli v úterý vyhlášeni nejlepší sportovci za rok 2017. Oceněno bylo téměř čtyřicet sportovců, týmů, trenérů a organizátorů. Početné zastoupení měl tradičně Městský fotbalový klub Karviná.
V MěDK byli v úterý vyhlášeni nejlepší sportovci za rok 2017. Oceněno bylo téměř čtyřicet sportovců, týmů, trenérů a organizátorů. Početné zastoupení měl tradičně Městský fotbalový klub Karviná.

Dvouhodinovým program provázel tradiční moderátor Radek Šilhan, který z klubu MFK Karviná jako první přivítal hráče A-týmu v čele s Josefem Muchou – na pódium dorazil kapitán Pavel Eismann, Marek Janečka a Lukáš Budínský. Mezi trenéry se dočkal ocenění Petr Bijok, jenž prošel v klubu žákovské a dorostenecké kategorie.

Mezi jednotlivci v kategorii mládež do 19 let si pro ocenění přišli Vladimír Neuman, Roman Fukala a Jan Holzer. Ceny jim předával Výkonný ředitel RFA MSK Tomáš Bernady. Jako doma se pak musel cítit Ondřej Lingr, který je vyhlašován téměř každoročně. Tentokrát dokonce svou kategorii vyhrál.

Během večera se nezapomnělo ani náhlý skon trenéra RFA MSK Pavla Šuláka, kdy celý sál na pár chvil povstal a symbolicky vzpomněl na tohoto správného chlapa.

2. místo - kolektivy

Muži MFK Karviná
Jestliže se v roce 2016 mluvilo o MFK Karviná v souvislosti s nováčkovskou sezónou v nejvyšší soutěži, která bývá ohromně těžká, tak se to sice potvrdilo, ale Karvinští se zachránili bez větších problémů. Nakonec v květnu 2017 obsadili konečnou desátou příčku. To znamenalo, že tak vůbec poprvé na území města zvládl tým udržet nejvyšší soutěž. V minulosti při dvou účastech FC Karviná v nejvyšší soutěži tým okamžitě sestoupil. K záchraně výrazně pomohl odchovanec klubu a největší hvězda – brankář Jan Laštůvka. Ten však v létě přestoupil do pražské Slavie a druhou sezónu Karviné mezi českou elitou sleduje z povzdálí jako soupeř. Momentálně MFK Karviná tvrdě bojuje o prvoligovou příslušnost - po 19. kole je s jednadvaceti body na 9. místě

1. místo - jednotlivci do 19 let (kolektivní sporty)

Ondřej Lingr
Odchovanec MFK Karviná prožil skvělý rok. S reprezentací do 19 let vybojoval na ME v Gruzii krásné třetí místo. Na šampionát vedla trnitá cesta přes dvě těžké kvalifikace, ale reprezentace to i s přispěním Ondřeje zvládla. Devatenáctiletý hráč si navíc postupnými krůčky díky svému talentu, píli a cílevědomosti buduje místo v kádru ligového mužského týmu. V nejvyšší české fotbalové soutěži odehrál do konce kalendářního roku celkem 9 utkání, na svůj premiérový gól zatím čeká. Ovšem to je jen otázka času! 

Trenér roku (bez určení pořadí)

Petr Bijok
Trenér MFK Karviná, který stojí za výchovou hráčů v kategoriích žáků a dorostu, kteří reprezentují klub a město Karviná.

Jednotlivci do 19 let (kolektivní sporty - bez určení pořadí)

Vladimír Neuman
Brankář týmu U19 hrající celostátní ligu. Svými výkony, pracovitostí a nasazením patří k pilířům týmu a vybojoval si také místo v základní sestavě reprezentace do 21 let v sálové kopané, s kterou vybojoval zlatou medaili na mistrovství Evropy ve Španělsku. 

Roman Fukala
Roman se vyznačuje velkým srdcem a bojovností, patří k pilířům týmu a svým přístupem, pracovitostí a nasazením si vybojoval místo v širším kádru reprezentace U15 a stal se členem výběru regionální fotbalové akademie pod záštitou FAČR.

Jan Holzer
Univerzál Jan Holzer prožil výborný rok 2017, protože na reprezentační úrovni patřil ke stabilním členům národního týmu do 16 a 17 let. V září dokonce vstřelil proti Černé Hoře (v přípravném utkání) i svůj premiérový reprezentační gól. V první fázi kvalifikace navíc svými výkony a dalším gólem pomohl k postupu do závěrečné fáze kvalifikace o postup na ME 2018. Tato fáze se bude hrát ve druhé polovině března a soupeři českých mladíků budou fotbalisté Španělska, Srbska a Ukrajiny.

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo