Generální partner
Světlý režim
13. květen 2018

Produktivita byla na domácí straně, Jablonec-Karviná 2:1

Prohrávali, následně srovnali, ale nakonec kapitulovali ještě jednou. Karvinští fotbalisté nevezou z Jablonce ani bod, přestože herně neodehráli špatný zápas. Dvě kola před koncem se i dál nachází v nelehké situaci.
FK Jablonec
neděle 13.5.2018
2:1
(1:0)
Střelnice
Diváci: 2603
MFK Karviná
Hrubý – Holeš, Pernica, Lischka, Zelený – Jovović (89. Diviš), Považanec, Trávník (86. Piroch), Hanousek – Chramosta, Doležal (79. Hübschman).
Le Giang – Čolić, Dreksa, Janečka, Eismann – Panák, Šisler (61. Ramirez) – Štepanovský (61. Voltr), Budínský, Letić – Wágner.
Branky: 34. Chramosta, 71. Doležal - 63. Dreksa
ŽK: Chramosta - Šisler, Letić, Dreksa
Rozhodčí: Pechanec – Boček, Hock

Komentář

Na severu Čech dostal šanci Bojan Letić místo vykartovaného Jana Kalabišky. Svěřenci koučů Muchy s Kopeckým, které na lavičce posílil sportovní ředitel Lubomír Vlk, začali aktivněji. O první menší rozruch se postaral Lukáš Budínský, ale z hranice vápna levačkou vysoko přestřelil.

Další minuty ubíhaly bez výraznějšího vzrušení uprostřed hřiště. Až v třicáté minutě nejprve uviděl žlutou kartu Jan Šisler a potom jeho spoluhráči podnikli rychlý brejk, který zakončoval bodlem Bojan Letić – těsně nad bránu. Přesněji mířil za dvě minuty domácí Jovović , ale naštěstí trefil jen břevno.

Bohužel vzápětí už Karvinští tolik štěstí neměli. Jovović uvolnil Jana Chramostu a ten křížnou ranou s pomocí tyče vstřelil úvodní gól utkání. Jablonec po vstřeleném gólu ožil a byl při chuti. V další možnosti pálil z voleje Pernica, ale hráči ve žlutých dresech jeho pokus zblokovali.

Nástup do druhého poločasu měli hosté z Karviné lepší, avšak Panák hlavičkoval po rohu těsně vedle. V jednašedesáté minutě se kouč Mucha rozhodl pro dvojí střídání. Posílit ofenzivu přišli Eric Ramirez s Radkem Voltrem místo Šislera a Štepanovského. Aktivitu přetavili hosté ve vyrovnání v 63. minutě, kdy po zmatcích po dalším rohovém kopu dopravil míč do sítě střelou pod břevno Pavel Dreksa.

Domácí Jablonec vytěžil z minima maximum. Dvacet minut před koncem poslal krásný centr před bránu exkarvinský Zelený a osamocený Doležal se hlavou nemohl mýlit. Čas rychle kvapil, sedm minut před závěrečným hvizdem se mohl do příležitosti dostat střídající Voltr, ale zradil ho první dotek. Poslední šanci měl Ramirez, ale jeho hlavičkový pokus nebyl vůbec razantní a Hrubému v domácí bráně příliš problémů nenadělal.

Jablonec si bez větších problémů hlídal náskok, závěrečné minuty ještě rozkouskoval dvojím střídáním. Po tříminutovém nastavení sudí Pechanec odpískal konec zápasu. 

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Petr Rada: „Těžké utkání, asi nejtěžší od mého zimního příchodu. Karviná se zachraňuje, hraje slušný fotbal. My jsme  ale splnili to, co jsme chtěli. Jsme spokojení s vítězstvím a hráčům děkuji, hrábli si na dno."

Hostující trenér Josef Mucha: „Smolné utkání, domácím jsme byli určitě vyrovnaným soupeřem - v obou poločasech byly momenty, kdy jsme měli více ze hry. Bohužel po chybě nás domácí potrestali. Vstup do druhé půle nám vyšel, zaslouženě jsme vyrovnali. Jablonec ve druhé půli dohrál snad jedinou akci a po hezkém gólu rozhodl. My jsme měli problémy na posledních dvaceti metrech, kdy jsme toho spoustu nedohráli a to rozhodlo."

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo