Generální partner
Světlý režim
30. prosinec 1899

MFK Karviná

MFK Karviná
SFC Opava
neděle 31.5.2009
1:0
(0:0)
Městský Stadion
Diváci: 1811
MFK Karviná
Novák - Mezlík, Wirth, Šultes (81. Krčmařík), Kolínek, Cigánek, Zapletal (62. Barteska), Halaška (62. Neubert), Kiša, Jelínek, Partyš
Kučera – Jursa, Čeman, Hoffmann, Staš – Ficek, Slončík, Pavlík, Milosavljev (69. Reichl) – Mišinský (73. Sourada), Damiano (30. Látal)
Branky: 64. Šultes
ŽK: Barteska – Mišinský, Pavlík
Rozhodčí: Mikel - Kordula, Čecháček

Komentář

Fotbal bez šancí se hrál na Městském stadionu v Opavě. Ani jedno mužstvo si za celý zápas nevypracovalo pořádnou šanci a Opavě stačilo k vítězství využít jednoho zaváhání karvinské obrany.

Přestože měli karvinští více hry, domácí si pro změnu vytvářeli pološance. Jako první se odhodlal ke střele Halaška, ale Kučera nemusel vůbec zasahovat. V páté minutě vyslal dalekonosnou ránu Mezlík, leč ani tento pokus si nenašel cestu do sítě.

O deset minut později zahrozili hráči MFK OKD Karviná, konkrétně Mišinský. Ten využil chyby opavské obrany a řítil se na domácího gólmana Nováka. Jenomže jeho pokus z hranice pokutového kopu skončil těsně mimo.

Po půlhodině našel Partyš Šultese, ten prodloužil na Zapletala a posledně jmenovaný naložil se svou šancí prachbídně. Těsně před odchodem do kabin mířila na Nováka nebezpečná dělovka Ficka, ale domácí brankář se nenechal nachytat na hruškách.

Druhý poločas nabídl stejnou podívanou jako první dějství. Jenom s tím rozdílem, že se diváci dočkali aspoň jednoho gólu. Bohužel do branky Karviné.

V 64. minutě vyrobili karvinští zadáci jedinou chybu v obraně za celý zápas a SFC Opava ji dokázala potrestat. Kiša se prosadil po straně, poslal míč do pokutového území, kde si na něho počíhal Šultes a poslal ho za Kučerova záda – 1:0.

O několik okamžiků později hlavičkoval Neubert, ale Kučera se nemusel ani natahovat. Více se toho v tomto zápase neurodilo. Proto SFC Opava porazilo MFK OKD Karviná 1:0, byť by tomuto utkání více slušela remíza.

V posledním střetnutí tohoto ročníku hostíme na domácím hřiští celek FC Hradec Králové. Utkání se odehraje 6. června od 15:00 na Městském stadionu v Karviné – Ráji.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo