Generální partner
Světlý režim
30. prosinec 1899

MFK Karviná

MFK Karviná
FK Dukla Praha
pátek 31.10.2008
2:0
(0:0)

Diváci: 387
MFK Karviná
Svoboda - Mikula, Vorel, Novotný, Šmíd - Svatonský (89. Macháček), Gedeon, Kolomazník (82. Hanus), Malý - Kulvajt, Zelenka (72. L. Blaha)
M. Blaha - Hoffmann (85. Juroszek), Gill, Buryán, Juska - Macek, Rýdel, Dittrich (78. Sourada), Milosavjev (60. S. Jurza) - Opic, Ficek
Branky: 74. Kolomazník (pen.), 90+2. L. Blaha.
ŽK: Novotný, Gedeon - Juska, Dittrich.
Rozhodčí: Kocián - Moudrý, Marek.

Komentář

Oba týmy přivítalo poměrné sychravé počasí. Pražská inverze dusila teploty kolem 5 stupňů. Osvětlená slavná Juliska překvapivě přivítala aktéry špatným terénem. Nad podmáčenou bažinou uprostřed hřiště hráči nevěřícně kroutili hlavou. Do hlediště se vešlo pouhých 387 diváků. "Podstatný je ale výsledek a ten jsme neudělali," konstatoval po utkání zklamaný karvinský kouč Leoš Kalvoda.

Ten na Dukle vsadil hlavně na poctivou obranu. Jeliče tentokrát nahradil spolehlivý David Gill. Tomu zdatně sekundoval Jan Buryán, který právě Duklu na jaře zachraňoval. Motorem karvinské zálohy byly stálice Rýdel s Fickem. Na levé straně byl v první půli hodně vidět i Vladan Milosavljev. No a na špici jediný vysunutý hrotový útočník Martin Opic to měl hodně těžké.

Dukla hrála na dva forvardy Zelenku a Kolomazníka, kterým zezadu vydatně pomáhal mladý Svatonský v úvodu a závěru první půle měla více ze hry. Vynikajícím způsobem zahrála i další zkušený prvoligista Patrik Gedeon. Karviná spálila svoji největší šanci v 11. minutě, kdy Opic vysunul na levé straně Milosavljeva, ten si na hranici šestnáctky srovnal míč na levačku, ale svoji ránu na gólmana Svobodu poslal vysoko nad.

O výsledku tak rozhodla dru půle. V ní byla Karviná naprosto vyrovnaným soupeřem. Klíčový moment přinesla 74. minuta. Špatně zahranou malou domů vystihl Michal Kolomazník, který si s míčem došel pro penaltu. Zákrok gólmana Blahy nebyl nijak ostrý, zvuk píšťalky Kociána ale ještě ostřejší. Pokutový kop pak sám Kolomazník mazácky proměnil - 1:0.

V závěru už Karviná hrála vabank - jen na 3 obránce, když Hoffmanna nahradil Juroszek. Hosté ve 2. minutě nastaveného času upravili výsledek, když se individuálně dokázal prosadit Lubomír Blaha - 2:0.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo