Generální partner
Světlý režim
9. říjen 2016

Juniorka vůbec nezvládla první poločas

Divoký výsledek s konečnou porážkou 3:5 zapsala do kronik letošního ročníku JL karvinská juniorka v předehrávaném utkání 16.kola s brněnskou Zbrojovkou.
MFK Karviná
pátek 7.10.2016
3:5
(0:5)
Bažantnice
Diváci: 80
FC Zbrojovka Brno
Pastornický - Putyera, Novák, Karčmář, Jakubov - Dendis, Smrž - Sas, Mládek (46. Plesník, 84. Řapek), Kania (26. Macej) - Kovařík.
Branky: 51. a 65. Kovařík, 71. Sas - 10. a 38. Růsek, 25. a 34. Přichystal, 7. Vávra
ŽK: Plesník (KAR.)
Rozhodčí: Klíma

Komentář

Oba týmy si pomohly několika hráči z prvních týmů. Karvinští si byli vědomi, že pokud vyhrají, půjdou do čela soutěže. Ale v prvním poločase to byla Zbrojovka, která diktovala tempo hry a byla jasně lepší – rozdílovými hráči byli především Vávra s Přichystalem.

Domácí hořeli hlavně na levé straně, brzy se jim navíc zranil Kania. Góly začaly padat záhy – v desáté minutě to bylo z pohledu Karviné 0:2, když se nejprve zblízka nemýlil Vávra a potom proměnil sólo Růsek. Kdo si myslel, ze hůř už být nemůže, tak se šeredně mýlil. Zbrojovka přidala do poločasu další tři góly a schylovalo se k obrovskému debaklu.

Jenže po změně stran bylo všechno jinak. Trenér Samec zpřeházel hráče, změnil rozestavení a najednou to šlo. Šest minut po začátku druhé půle snížila z hranice vápna přesnou střelou posila z áčka Marián Kovařík. Ten stejný hráč o patnáct minut později vstřelil svůj druhý gól a domácí začali cítit šanci, jelikož Brno hrálo až příliš profesorsky.

Když dvacet minut před koncem snížil na 3:5 Ostap Sas, Brno se začalo zákonitě bát a mohlo být mnohem hůř. Kontaktní gól visel na vlásku, když jeden z domácích trefil na brankové čáře Zbrojovky svého spoluhráče. Následně ještě Karvinští vstřelili gól, ale pouze z ofsajdu. Nakonec tak mohli litovat zpackané první půle, která de facto rozhodla o osudu celého utkání.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Petr Samec: „Dostat pět gólů za poločas jsem nezažil ani jako hráč. Zbrojovka byla v prvním poločase jednoznačně lepší, její hráči hráli výborně a předčili nás ve všem. O přestávce jsme zamíchali sestavou, změnili rozestavení a výsledek se dostavil, protože jsme utkání notně zdramatizovali a dovolím si tvrdit, že jsme od remízy nebyli moc daleko. Druhý poločas se nám opravdu povedl. Porážka malinko kazí dojem z celého povedeného měsíce, kdy se nám dařilo herně i výsledkově a dokonce jsme útočili na první místo v tabulce. Věřím, že za dalších pár kol opět dostaneme šanci bojovat o nejvyšší příčku.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo