Generální partner
Světlý režim
20. únor 2017

JUNIORKA: Zasloužený bod z Mladé Boleslavi

Karvinská juniorka remizovala u lídra soutěže 3:3, když dotáhla výsledek z 0:2 i 2:3. Klíčovým momentem byla chycená penalta - gólman Pastornický zvolil správnou stranu proti pokusu áčkové posily Golgola.
FK Mladá Boleslav
neděle 19.2.2017
3:3
(2:2)

Diváci: 0
MFK Karviná
Zeman - Malý (46. Dohnalík), Glöckner, Král, Kopa - Bojda (80. Zabilanský), Valenta, Kühnel (86. Novotný), Vodháněl - Klobása, Golgol (62. Travys Albina).
Pastornický - Strakoš (61. Putyera), Karčmář, Plesník, Kania (46. Jakubov) - Behan (61. Sas), Mládek (46. Lingr), Smrž, Dendis (77. Tomšů), Galuška - Macej.
Branky: 6. a 9. Klobása, 56. Vodháněl - 14. Plesník, 25. z pen. Galuška, 80. Lingr
ŽK: Kopa, Kühnel, Albina (vš. MB)
Rozhodčí: Ginzel

Komentář

Výborní v ofenzivě, slabší v defenzivě  - toto platilo pro obě družstva. Ovšem bodík ze středních Čech má pro karvinský tým, který posílilo pět mladíků z áčka, svou cenu. Úvod zápasu ale svěřencům Petra Samce vůbec nevyšel.  Ve 4. minutě po rohovém kopu udeřil Klobása, o pět minut později zakončoval do prázdné brány opět domácí útočník a s hosty z Karviné to vypadalo bledě.

Jiskřičku vykřesal stoper Radim Plesník, který z trestného kopu překonal domácího brankáře.  Psala se teprve 12. minuta utkání a pár přítomných diváků už vidělo tři góly. Za minutu padl čtvrtý, ale rozhodčí jej hostům kvůli ofsajdovému postavení neuznal. Ve 23. minutě dostala Karviná výhodu pokutového kopu, který suverénně proměnil Petr Galuška a stav byl vyrovnaný 2:2.  

Od té chvíle byli Karvinští na hřišti lepší, jen jakoby je později přibrzdila poločasová přestávka. Navíc deset minut po změně stran rozvlnil síť potřetí za Pastornickým přízemní střelou Vodháněl a opět vrátil domácím vedení. To mohl ještě navýšit z penalty Golgol Mebrahtu, jenže jeho slabou a neumístěnou střelu lapil Martin Pastornický v karvinské bráně.

Karvinští se postupně drali dopředu, snažili se aspoň vyrovnat a to se jim nakonec podařilo. Po veliké skrumáži a zmatcích v domácí obraně se k odraženému míči dostal Ondřej Lingr a nakonec dotlačil míč do sítě. Oba týmy chtěly vyhrát, ale jejich útoky v posledních deseti minutách k rozhodujícímu gólu nevedly.

Ohlasy trenérů

Trenér Petr Samec: „Musím ocenit morálku hráčů. Přestože jsme už v deváté minutě prohrávali o dva góly, tak kluci nic nezabalili a ještě do poločasu vyrovnali. Za důležitý moment považuji chycenou penaltu. Po herní stránce jsme byli tvořivější a vzhledem k průběhu zápasu jsme s bodem spokojení.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo