Generální partner
Světlý režim
14. květen 2018

JUNIORKA: Chyby v obraně rozhodly o prohře

Krásné razící žluté dresy nepřinesly karvinským borcům štěstí. Juniorka doma podlehla Slovácku zaslouženě 2:4!
MFK Karviná
pondělí 14.5.2018
2:4
(0:1)
Kovona
Diváci: 15
1.FC Slovácko
Krnáč - Štěrba, Moskál, Coma, Putyera - Weber, Egri (79. Hudek) - Galuška, Řapek, Lingr - Ramirez (47. Bernatík).
Branky: 55. Lingr, 70. Štěrba - 69. a 83. Hellebrand, 27. Vaďura, 58. Pospíšil
ŽK: Weber (KAR.)
Rozhodčí: Mikyska

Komentář

Vůbec poprvé se v soutěžním utkání objevil v bráně Martin Krnáč – stalo se tak právě v duelu juniorské ligy. Domácím nechyběly obvyklé posily z A-týmu Galuška, Weber, Štěrba, Lingr nebo Ramirez. Oba týmy začaly aktivně, hosté si vytvořily dvě příležitosti, domácí jednu.

Gól ale padl až v 27. minutě, kdy se trefil důrazný Vaďura a hosté vedli. Do konce poločasu už se skóre nezměnilo, ale ve druhé půlce se s góly doslova roztrhl pytel. Deset vteřin po začátku druhé půle spálil tutovku Eric Ramirez, když mu Galuška naservíroval míč před prázdnou bránu, ale díky obětavému zákroku slováckého obránce venezuelský útočník z dvou metrů přestřelil. Ukázalo se však, že šlo o faul, jelikož Ramirez musel kvůli tržné ráně na noze ihned střídat.

Za několik minut faulovali hosté Tomáše Webera a sudí Mikyska pískl penaltu. K ní se postavil kapitán Pavel Moskál, avšak jeho slabý pokus brankář Slovácka vyrazil. Ovšem pouze před sebe, kde uplatnil důraz Ondřej Lingr a z dorážky vyrovnal. Radost z nerozhodného stavu vydržela Karviné jen tři minuty, než se hosté hezky dostali do vápna a po hezké akci a střele Pospíšila levou nohou šli zpátky do vedení.

V 67. minutě mohlo být vyrovnáno, ale Ondřej Lingr trefil jen tyč, což se nakonec ukázalo jako zásadní. Navíc o minutu později z deseti metrů přestřelil Moskál. Z protiútoku tak znovu udeřili hosté. K zakončení se po signalizované výhodě dostal Hellebrand a nemýlil se. To však zdaleka nebylo vše, Karvinští kontrovali gólem Jana Štěrby z bezprostřední blízkosti.

Poslední slovo si ovšem vzal opět Hellebrand. Prošel zcela jednoduše mezi několika hráči domácích a zblízka bombou pod víko na bližší tyč nedal Martinu Krnáčovi v bráně žádnou šanci. Slovácko si z Karviné odvezlo výhru 4:2!

Ohlasy trenérů

Trenér Marek Bielan: „Zasloužená výhra soupeře, který nás převyšoval díky individuálním dovednostem jeho hráčů. Směrem dopředu to nebylo špatné - trefili jsme tyč, zahodili dvě tutové šance. Zklamali jsme ovšem v obranné fázi a není to poprvé. Dostáváme góly, kdy nás hráči soupeře jednoduše obcházejí.“

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo