Generální partner
Světlý režim
24. duben 2017

Skvělá otočka! Juniorka porazila Teplice 3:2

Dvakrát dotáhli nepříznivý stav a nakonec vstřelili i rozhodující gól. Juniorský tým Karviné ukázal morální sílu a v závěrečné desetiminutovce strhl oboustranně velmi zajímavý zápas na svou stranu!
MFK Karviná
pondělí 24.4.2017
3:2
(0:1)
Kovona
Diváci: 50
FK Teplice
Pastornický - Putyera, Novák, Karčmář, Jakubov - Mládek (78. Pezzotti) - Behan (60. Řapek), Smrž (78. Tomšů), Macej (60. Dendis), Puchel (70. Kania) - Galuška.
Branky: 61. Dendis, 80. Řapek, 85. Galuška - 13. Hasil, 69. Šup
ŽK: Galuška - Žitný, Kodeš
Rozhodčí: Proske

Komentář

Karvinští šli do utkání posíleni o kvarteto hráčů z áčka (Pastornický, Smrž, Puchel a Galuška). První půle nebyla z jejich pohledu úplně ideální, navíc poměrně brzy šly Teplice do vedení. V 19. minutě se hlavou trefil zblízka Hasil. Domácí si vytvořili dvě nebo tři solidní příležitosti, ale Puchel ani Macej nemířili přesně.

Po změně stran se produktivita i hra domácích zlepšila. Navíc šťastnou ruku měl trenér Samec, když se trefili hned dva střídající hráči. Po hodině hry to byl David Dendis, který sotva přišel na trávník, už slavil gól. Jenže za osm minut šli hosté znovu do vedení, když centr z pravé strany nevyboxoval gólman Pastornický zrovna ideálně, do střely se z voleje opřel Šupa a trefil přesně!

Hráči v zelených dresech dál pokračovali ve snaze minimálně vyrovnat, hráli pohledně kombinačně po stranách i středem a za aktivitu byli zaslouženě odměněni. Nejprve Daniel Řapek přesnou střelou v 80. minutě vyrovnal, za dalších pět minut zapomněla obrana na Petra Galušku, který průnikovou přihrávku chladnokrevně zakončil a rozhodl o vítězství.

Na oslavu gólu si svlékl dres, za což od ligového rozhodčího Zbyňka Proskeho uviděl žlutou kartu, což ale jistě nikomu nevadilo. Závěr utkání si už domácí pohlídali, hosty do ničeho vážnějšího nepustili a vyhráli tak i druhý vzájemný zápas v této sezóně.  

Ohlasy trenérů

Trenér Petr Samec: „Dvakrát jsme museli výsledek dotahovat a navíc jsme nakonec vstřelili i vítěznou branku. Utkání jsme si zkomplikovali v první půli, která nebyla úplně ideální, trochu to můžeme přičítat i té přestávce minulý týden. Přesto jsme si vytvořili tři gólové šance. Po pauze už to bylo lepší, drželi jsme víc míč a nedělali tolik chyb. Kluci ukázali proti velmi dobrému soupeři morálku, nic je nepoložilo. Myslím si, že jsme zápas zaslouženě otočili. Navíc stále jsme ve hře o umístění v první trojce, chceme se o to v závěrečných pěti kolech porvat.“

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo