Generální partner
Světlý režim
19. únor 2018

Po porážce ve Zlíně je juniorka druhá

Šest branek padlo v duelu prvních dvou týmů. Jelikož karvinští hráči chybovali vzadu a dostali čtyři góly, z výhry se radoval domácí Fastav, který se tak o bod vyhoupl do čela moravské skupiny Juniorské ligy.
FC Zlín
neděle 18.2.2018
4:2
(2:0)
Stadion Letná
Diváci: 65
MFK Karviná
Ciupa - Putyera, Moskál, Sorochenko, Duda - Řapek, Lingr, Weber, Pavelka (71. Sas) - Egri - Ramirez.
Branky: 3. a 38. Votava, 48. a 88. Džafič - 53. Ramirez, 76. Weber
Rozhodčí: Machálek

Komentář

Karvinští nevstoupili do utkání vůbec dobře a prvních dvacet minut bylo z jejich strany špatných. Navíc už ve třetí minutě inkasovali. První střelu ještě Ciupa chytil, na dorážku Votavy už neměl.

Po dvaceti minutách převzali hosté iniciativu, dostali se do dvou zajímavých šancí. Nejprve Pavelka postupoval téměř sám na bránu, potom Lingr nestačil doběhnout balón, který by uklízel do prázdné brány. Domácí se mohli spolehnout na nadstandardního Adnana Džafiće, který byl nejlepším hráčem na trávníku.

Sedm minut před přestávkou utekl právě Džafić, udělal pár pohybů, dokonale se zbavil obrany a nehlídaný Votava svým druhým gólem určil poločasový stav. Ovšem Karvinští hráči během celé sezóny dokazují, že je nepoloží žádný nepříznivý výsledek a toto utkání nebylo výjimkou.

Jenže nejprve museli přetrpět třetí gól ve vlastní síti. Tři minuty po změně stran, kdy hosté hráli chvíli v deseti, přišel centr z pravé strany a Džafić se nemýlil. Tříbrankový domácí náskok vypadal hrozivě, ale vedoucí tým tabulky rychle snížil zásluhou Erica Ramireze po přihrávce Putyery.

Hosté z Karviné zdánlivě ztracený duel notně zdramatizovali v 76. minutě, kdy se prosadil ze standardky krásnou střelou Tomáš Weber. Víc se však karvinským hráčům nepodařilo s výsledkem udělat. V závěrečných minutách mířilo na domácího brankáře jen několik střel a útoky převážně končily na hranici šestnáctky.

Definitivní podobu výsledku dal se štěstím výborný Džafić dvě minuty před koncem. Po standardní situace se míč odrazil od tyče do zad gólmana Ciupy a následně do brány. Oba soupeři si po závěrečném hvizdu vyměnili své pozice v tabulce – Karvinští budou minimálně týden druzí, do čela šel Fastav Zlín.

Ohlasy trenérů

Trenér Marek Bielan: „ Zápas v mnohém připomínal naše poslední měření styl ve Zlíně – brzké inkasované góly po hloupých chybách a zároveň postupné stahování náskoku soupeře. Leč, tentokrát se to nepodařilo. I přes porážku musím kluky pochválit, zvlášť pak Tomáše Webera, který odehrál perfektní zápas. S domácími trenéry jsme se shodli, že zápas měl vysokou úroveň.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo