Generální partner
Světlý režim
11. květen 2011

Michal Gonda: Ještě to není ideální

Po dlouhé době zaviněné zraněním se na trávníku v sestavě A mužstva objevil šikovný slovenský záložník Michal Gonda. V závěru měl na kopačce rozhodnutí, ale těsně minul. „Je to škoda. Ve druhé půli jsme měli míč častěji na kopačkách a nějaký gól jsme si zasloužili. Je třeba uznat i sílu Sokolova. Hrál velmi dobře a také měl šance,“ sympaticky přiznal osmadvacetiletý záložník.

Jak jste viděl poslední velkou šanci zápasu, ve které jste se sám objevil?

Tam to bylo o kousek. Dostal jsem dobrý balon do vápna, ale bohužel jsem to netrefil, jak bych si představoval a balon letěl o pár čísel vedle.

Jak se vám po zranění hrálo?

Určitě to nebylo ještě ideální. Dostal jsem se na trávník vlastně po půlroční pauze, zaviněné replastikou předního křížového vazu. Šest měsíců je dlouhá doba.

Jak jste na tom s herní praxí?

Odehrál jsem na jaře už nějaké přípraváky a také zápasy za béčko, musím se do toho zase postupně dostat. Naštěstí už vím, jak na to.

To bylo vaše první vážnější zranění?

Právě, že už třetí, předtím jsem měl i kotník a opět koleno. Na druhou stranu je člověk klidnější. Už ví jak se chovat, co má po operaci dělat, jak místo zatěžovat a podobně.

Trenéři vás po zápasech béčka chválili. Cítíte formu?

Tak, ono je rozdíl hrát za béčko a nastoupit za áčko, přeci jen je druhá liga o něčem jiném. Musím zase získávat minutáž postupně, nic neuspěchat.

V čem byl dnes Sokolov pro vás nepříjemný?

Oni hrají dost kompaktně, na hrotu mají silné hráče, vzadu taky. V poli si dokáží vyhovět a ve vzduchu jsou vynikající. Nehraje se nám proti nim dobře. I tak jsme chtěli vyhrát, to je jasné. Bylo pro nás velkou motivací dotáhnout se na špici, ale nepovedlo se, přestože šance tam byly.

A co vítr? Komplikoval vám situaci?

Ten taky. Po přestávce se nám do vápna Sokolova dostávalo hůře než v první části, protože vítr foukal proti nám. Paradoxně tam bylo z naší strany víc možností.

Jaká byste našel pozitiva z dnešního duelu?

Pozitivem je určitě to, že jsme neinkasovali a nepustili soupeře v tabulce před sebe. Každý bod se počítá. Od toho se musíme odrazit a zabodovat na Spartě. Musíme ale proměnit šance, o tom to celé je.

Budete už v základu, nebo to ještě vidíte na střídání?

Abych byl upřímný, na celých devadesát minut to ještě není, ale na poločas bych si troufnul. Je to každopádně na trenérovi, já budu rád za každou šanci. Jsem už připraven týmu pomoci.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo