Generální partner
Světlý režim
31. květen 2011

Devatenáctka ztratila dobře rozehrané střetnutí

Ani vedení 3:0 nestačilo naší devatenáctce, aby si z Brna odvezla výhru. Domácí během tří minut vstřelili tři branky a dovedli utkání k remízovému konci. Přinášíme Vám víkendové výsledky zápasů dorostu a žáků.

Sparta Brno - MFK OKD Karviná U19 3:3 (0:2)

Branky MFK OKD Karviná: Marek, Kovařík, Kostka

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha - Maryniok, Škorič, Marek, Kupczak - Gorniok (70. Stanowski), Legierski, Blaho, Kostka (70. Egri) - Kovařík, Kurušta

Utkání se hrálo na menším hřišti, kde jsme neměli tolik prostoru ke kombinaci a museli jsme absolvovat spoustu osobních soubojů. I přesto jsme měli v prvním poločase několik slibně se vyvíjejících akcí, které skončily naší nepřesností, nebo soupeř dokázal zatáhnout za záchrannou brzdu. Protivníka jsme tak překvapili ze dvou standardních situací, které hlavou proměnili Marek a Kovařík, a do šatny jsme šli s dvougólovým náskokem. V druhém poločase jsme po deseti minutách vstřelili třetí branku po sólu Kostky, jenž prošel napříč hřištěm a z těžkého úhlu překvapil soupeřova brankáře. Poté se hra střídala na obě strany, ale my jsme začali propadat ve středu hřiště. Následné střídání nám tuto situaci nijak nevyřešilo a dostávali jsme se více pod tlak. Nedokázali jsme smysluplně poslat míč na soupeřovu polovinu a tam ho udržet. A v 79., 80., a 81 minutě jsme po chybě Marka, rohovém kopu a chybě obrany inkasovali tři branky. Poté měly v hektickém závěru utkání oba týmy možnost změnit výsledek ve svůj prospěch, ale nezvládly finální fázi. Proto utkání skončilo remízou.

.

Sparta Brno - MFK OKD Karviná U17 5:1

.

MFK OKD Karviná U15 - 1. SC Znojmo 4:1 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 67. a 70. Molnári, 36. Jadamík, 48. Leibl

Sestava MFK OKD Karviná: Mušec - Jadamík (35. Kurz), Malík, Leibl, Szkuta - Puškáč (55. Chmelař), Kamiňski, Molnári, Puchel - Moskál (60. Batiha), Chnúrik (55. Reis)

Utkání jsme začali na těžkém terénu náporem, ale gólové šance jsme neproměňovali. A tak nás soupeř tři minuty před poločasem potrestal po rohovém kopu a zaváhání brankáře. Místo výsledku 3:0 či 4:0 jsme šli do šaten s jednogólovým mankem. Druhý poločas jsme začali konečně gólově, kdy po hlavičce Moskála dorážel míč do brány Jadamík. Ve 48. minutě se po rohu Puchela trefil Leibl a třetí branku vstřelil v 67. minutě Molnári, když s přehledem zakončil ideální Chnúrikovu přihrávku mezi obránce. Poslední gól dal v 70. minutě opět Molnári po rohovém kopu Kamiňského. Kluky můžu pochválit za bojovnost a za vytvoření si spousty šancí, ale právě řešení gólových situací nás stálo daleko vyšší vítězství.

.

MFK OKD Karviná U14 - MFK Havířov B 4:1 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná: 24. a 48. Karkoschka, 45. Mikulec, 55. Řapek

Sestava MFK OKD Karviná: Sliva - Ženíšek, Stallmach, Matějek, Kolek (50. Galusek) - Čermák, Malyjurek, Mikulec (45. Šiška), Budina (36. Lichtblau) - Karkoschka (50. Molnári), Řapek

Utkání, ve kterém jsme byli papírovým favoritem, se pro nás zejména v 1. poločase nevyvíjelo dle předpokladů. Zbytečně jsme vodili míč, byli jsme bez pohybu, a když jsme si vypracovali vyložené šance, nezachovali jsme klid v koncovce. Do 2. půle jsme nastoupili aktivně, a během prvních patnácti minut se nám podařilo rozhodnout utkání. V dalším průběhu zápasu dostali příležitost hráči z lavičky. Pochvalu za předvedený výkon zaslouží Karkoschka, který dva góly dal a na jeden přihrál. Mezi střelce se dále zapsali Řapek a Mikulec.

.

Hlučín B - MFK OKD Karviná U14 0:1 (0:1)

Branka MFK OKD Karviná: 25. Řapek

Sestava MFK OKD Karviná: Chmiel - Ženíšek, Stallmach, Matějek (65. Szkutek), Lichtblau - Čermák, Malyjurek, Mikulec, Budina - Řapek, Karkoschka (55. Červený)

.

MFK OKD Karviná U13 - 1. SC Znojmo 5:1 (2:1)

Branky MFK OKD Karviná: 4. a 7. Berešík, 35. Lingr, 48. Kondziolka, 52. Chloň

Sestava MFK OKD Karviná: Jóba (35. Koziel) - Michailidis, Bolec (45. Poštulka), Dostál, Popek (45. Hujo) - Všetička (30. Zeisberger), Lingr, Ligocký (40. Kondziolka), Chloň - Egri, Berešík

V tomto utkání jsme chtěli potvrdit dobrý výkon z minulého kola. Počasí nám nepřálo, ale na velmi těžkém terénu jsme utkání zvládli. Některé momenty hry byly ještě lepší než za normálního počasí. Kluci nasazením a chutí do hry soupeře jasně přehráli. Všem patří velké poděkováni a pochvala za předvedený výkon.

.

MFK OKD Karviná U12 - MFK Havířov 6:1 (1:1)

Branky MFK OKD Karviná: 44. a 48. Macko, 5. Swaczyna, 41. Piecha, 54. Hejda, 60. Kvapil

Sestava MFK OKD Karviná: Lipták - Motyčka (40. Vrba), Cieslawski, Király, Szotkowski (30. Sembol) - Hejda, Feik (40. Szafarczyk), Kvapil, Swaczyna (30. Kožusznik) - Macko, Piecha (40. Janík)

Podle výsledku by se mohlo zdát, že utkání s Havířovem bylo jednoznačně v naší režii. V prvním poločase byl soupeř agresívnější na míči, napadal naší rozehrávku při postupném útoku a kluci si s tímto stylem hry nedokázali poradit. Do druhé půle už nastoupil opět tým, který delší dobu potvrzuje stabilní formu. Naši hráči zrychlili práci s míčem, a fotbalovostí soupeře jasně přehráli.

.

FC Hlučín - MFK OKD Karviná U12 5:1 (3:0)

Branka MFK OKD Karviná: 35. Macko

Sestava MFK OKD Karviná: Kula (20. Lipták) - Motyčka (40. Vrba), Kožusznik, Király, Sembol (40. Szafarczyk) - Hejda, Feik, Kvapil, Swaczyna - Macko, Piecha (40. Janík)

Do utkání s Hlučínem jsme nastupovali bez našeho zraněného kapitána Cieslawského, který si v zápase s Havířovem zlomil klíční kost. Netušili jsme, že jeho absence bude pro nás klíčová. Chyběl nám klid a přesnost v rozehrávce postupného útoku, který dokázal náš kapitán vnést do hry. Zápas se hrál na úzké umělé trávě, a to dělalo našemu celku velké problémy. Soupeř nás dostal pod tlak, začali jsme chybovat, a Hlučín naše minely trestal. Nevedlo se ani našemu hrotovému hráči, který spálil pět samostatných úniků, které si svou rychlostí vypracoval po finálních přihrávkách našich záložníků. Po sérii deseti vyhraných zápasů po sobě si dnes kluci nezasloužili bodovat.

.

ČSAD Havířov – MFK OKD Karviná C starší 1:1

.

ČSAD Havířov – MFK OKD Karviná C mladší 1:1

.

Starší přípravky:

Těrlicko – MFK OKD Karviná A 1:7

Branky MFK OKD Karviná A: Ostáš 2, Ponča 2, Bijok, Urban, Alabán

.

Horní Suchá – MFK OKD Karviná A 0:14

Branky MFK OKD Karviná A: Bijok 3, Sczczygiel 3, Ponča 3, Alabán, Urban, Bielan, Zorychta, Soušek

.

MFK OKD Karviná B – TJ Petřvald 8:2

Branky MFK OKD Karviná B: Buzek 4, Kubiena 2, Toroň, Mendlík

.

FK Bohumín – MFK OKD Karviná C 9:4

Branky MFK OKD Karviná C: Šťastný 2, Jurčák, Mareš

.

Mladší přípravky:

Horní Suchá – MFK OKD Karviná A 0:11

Branky MFK OKD Karviná A: Špirko 3, Lukáš 2, Popov 2, Dibala 2, Malý, Dawid

.

MFK Havířov B – MFK OKD Karviná C 1:7

Branky MFK OKD Karviná C: V. Michalidis 3, N. Michalidis 3, Hruška

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo