Generální partner
Světlý režim
7. červen 2011

Mládeži se o víkendu vesměs dařilo

Výsledkově úspěšný víkend mají za sebou naše dorosty a žáci. Neuspěli pouze starší dorostenci U19, kteří ve vyrovnaném souboji podlehli Třebíči. S Baníkem prohráli mladší žáci U12. Ostatní mládežnické celky slavily úspěch a většinou si s chutí zastřílely.

MFK OKD Karviná U19 – Horácký fotbalový klub Třebíč 1:2 (0:0)

Branka MFK OKD Karviná: 66. Kovařík

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal – Maryniok, Stanowski, Škorič, Kupczak – Kostka (32. Blaho), Gorniok, Roman (70. Puchel), Hanzel (86. Moskál) – Kovařík, Kurušta

V tomto utkání jsme odehráli velmi vyrovnanou partii s Třebíči. V prvním poločase se hrálo na obě strany, kdy si oba soupeři vytvořili několik brankových příležitostí, ale neproměnili. V druhém poločase jsme začali soupeře převyšovat v herní aktivitě a tlačili jsme se více na jejich polovinu. Paradoxně soupeř z ojedinělého útoku prvně získal pokutový kop po faulu Simiče, ale dočekal tým podržel a penaltu chytil, podruhé v 63. minuě po neodpískaném faulu na Romana se hráč soupeře dostal do brejku, který proměnil. My jsme zvýšili úsilí a v 66. minutě jsme skórovali po přímém kopu Kupczáka a hlavičce Kovaříka. Náš tlak se stupňoval a vytvořili jsme si několik slibných příležitostí na vstřelení druhé branky, ale byli jsme málo důrazní a nepřesní. Zato soupeři stačil pro zisk tří bodů opět rychlý protiútok, který v 89. minutě dokázal proměnit a utkání vyhrát 1:2.


MFK OKD Karviná U18 – FK Slavia Orlová – Lutyně 7:0 (6:0)

Branky MFK OKD Karviná: 3. a 13. Galocz, 40. a 78. Mleziva, 7. Nowak, 30. Bizoň, 35. Ochodek

Sestava MFK OKD Karviná: Dočekal – Bizoň, Mleziva, Dančík, Kaša (55. Třaskalík) – Egri, Lukosz, Galocz, Ochodek (50. Hankus) – Nowak, Owcarzy

Opět zasloužené vítězství našeho týmu. Byli jsme lepší ve všech fotbalových dovednostech. Teoreticky byl zápas rozhodnut již v prvním poločase, který jsme vyhráli 6:0. Ve druhé půli naše nasazení trochu kleslo a Orlová dostávala více prostoru pro hru, ale i tak soupeř dokázal vyprodukovat jen 3 střely na bránu. My jsme měli ve druhé půli taky šance, ale jen jedna skončila gólem. Ostatní střely létaly do brankáře, a když nějaká prošla za gólmanova záda, tak rozhodčí branku neuznal pro ofsajd.


MFK OKD Karviná U17 – Horácký fotbalový klub Třebíč 7:0 (2:0)

Branky MFK OKD Karviná: 25. a 35. Moskál, 45. a 50. Ryšavý, 61. Siekiera, 78. Hanzel, 80. Hruška

Sestava MFK OKD Karviná: Pecha – Káňa, Wenglorz (56. Hanzel), Kloda (40. Berešík), Helvín – Fukala (27. Puchel), Hruška, Siekiera, Uher – Moskál (40. Chnúrik), Ryšavý

Po celé utkání jsme byli lepší, trpělivou kombinační hrou jsme dostávali soupeře pod tlak a z mnoha vypracovaných šancí jsme dokázali 7 proměnit.


MFK OKD Karviná U16 – Slavia Orlová – Lutyně 5:3 (4:0)

Branky MFK OKD Karviná: 38. a 42. Fukala, 9. Wenglorz, 20. Siekiera, 29. Uher

Sestava MFK OKD Karviná: Mato (Švábík) – Onderka, Wenglorz, Kloda, Helvín – Šlampiak, Vala (62. Jastrzembs), Siekiera, Berešík – Uher, Fukala

I další utkání v řadě předvedli chlapci velice solidní výkon. Oceňuji tentokrát především morální vlastnosti celého družstva, protože po tak náročných 7 dnech se k vítězství dopracovali jen díky své vůli! Ve druhé části to bylo viditelné. Neměli jsme sílu pokračovat ve výborném výkonu z prvního poločasu, který jsme vyhráli 4:0.


SFC Opava – MFK OKD Karviná U15 1:4 (0:3)

Branky MFK OKD Karviná: 9. Puchel, 31. Molnári, 33. Puškáč, 54. Chnúrik

Sestava MFK OKD Karviná: Chmiel (35. Mušec) – Kurz, Malík, Leibl, Szkuta – Tomeček (35. Puškáč), Kamiňski, Molnári, Puchel (55. Chmelař) - Moskál (50. Reisl), Chnúrik (50. Batiha)

Zaslouženě vysoké vítězství, které mohlo být i vyšší, pokud bychom proměnili další gólové šance. První gól dal v 9. minutě Puchel z přímého kopu, druhý přidal v 31. minutě Molnári, když se prosadil v pokutovém území a třetí přidal v 33. minutě Puškáč po krásné přihrávce Molnáriho. Poslední náš gól vstřelil v 54. minutě Chnúrik pohotovou střelou z 25 metrů. Domácí snížili až 10. minut před koncem z vymyšleného pokutového kopu.


Baník Ostrava C – MFK OKD Karviná U 14 1:2 (0:1)

Branky MFK OKD Karviná: 19. a 70. Mikulec

Sestava MFK OKD Karviná: Chmiel – Matějek, Ženíšek, Stallmach, Lichtblau – Malyjurek (60. Galusek), Čermák, Mikulec (60. Červenka), Putyera (36. Hilbert) – Řapek (65. Červený), Karkoschka (62. Szkutek)


SCF Opava – MFK OKD Karviná U13 0:1 (0:0)

Branky MFK OKD Karviná: 44. Egri

Sestava MFK OKD Karviná: Jóba (40. Koziel) – Michailidi, Štěrba (30. Bolec), Dostál, Kondziolka – Všetička (30. Poštulka), Ligocký (30. Chloň), Lingr, Zeisberger (30. Popek) – Egri, Berešík (35. Hujo)

Třetí utkání v týdnu jsme zvládli, i když na některých hráčích bylo znát, že toho mají dost. Za nesmírného horka a na dosti špatném terénu se nedal hrát kombinační fotbal. Z obou stran bylo zjevné, co nejdříve dostat míč na soupeřovu polovinu, a pak se snažit vytvořit nějakou šanci. My jsme si vytvořili více brankových příležitosti a jednu se nám podařilo proměnit ve vítězný gól. Všichni si zaslouží pochvalu za bojovnost.


Baník Ostrava C – MFK OKD Karviná U12 5:1 (2:1)

Branka MFK OKD Karviná: 25. Kvapil

Sestava MFK OKD Karviná: Lipták – Egermajer (30. Kandaras), Király, Szotkowski, Motyčka – Sembol, Szafarczyk (30. Vrba), Feik, Swaczyna – Kvapil, Piecha

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo