Generální partner
Světlý režim
10. červen 2011

Radomír Korytář novým trenérem U19

Úspěšný mládežnický trenér Radomír Korytář, který naposledy působil u rezervy ostravského Baníku, bude od nové sezony vést devatenáctku MFK OKD Karviné. Na postu hlavního trenéra nahradí Petra Mašleje, který se posouvá do role asistenta Karla Kuly u seniorského áčka.

Stratég Korytář byl osobně přítomen na středečním mistrovském utkání staršího dorostu proti Baníku Ostrava, kde jsme ho také pro naše oficiální internetové stránky vyzpovídali.

Jak vznikla možnost trénovat Karvinou?

Už před rokem mě kontaktoval sportovní ředitel Petr Mašlej, ale Baník Ostrava mě tehdy nepustil. Teď v květnu mi ale klub vyšel vstříc, a protože nabídka Karviné stále platila, ocitl jsem se tady.

Budete působit u staršího dorostu U19, probírali jste s vedením cíle týmu pro nadcházející sezonu?

Cíle jsou stabilizovat kádr, zapojit mladší hráče do týmu. Za rok pomýšlíme na postup do první dorostenecké ligy.

Jak hodnotíte tréninkové podmínky a úroveň práce s mládeží v Karviné?

Pokud se bavíme o rozestavení, tak filozofii Karviné je systém 4-4-2 a ten budu praktikovat i s mým mužstvem. Zadruhé chci s týmem hrát aktivní, dynamickou hru. Budu dbát na to, ať je náš fotbal pro diváka atraktivní. Hráče jsem zatím příliš nepoznal, byl jsem na jednom utkání.

Co budete od hráčů vyžadovat?

Pracovitost, disciplínu a zodpovědnost. Samozřejmě i vzorný přístup k tréninku, ale to bych tady nechtěl rozebírat, protože hráči na něj musí jít natěšení. Já nikoho přemlouvat nebudu.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo