Generální partner
Světlý režim
21. červen 2011

Juniorka postupuje do kraje

Při hodnocení úspěšné sezony fotbalového klubu MFK OKD se nesmí zapomenout ani na úspěch B mužstva, které naplnilo očekávání klubového vedení i fanoušků a od nové sezony si zahraje krajský přebor.

Jedná se o třetí postup karvinské rezervy v řadě (z okresu do I.B třídy, z I.B třídy do I.A třídy a nyní z I.A třídy do krajského přeboru).

„Ano, i postup našeho béčka je úspěchem. V této souvislosti je třeba poděkovat všem hráčům áčkového kádru, kteří chodili za juniorku kopat a pomohli mladým klukům ke konečnému umístění. Jsem rád, že k tomu tito hráči přistoupili tak, jak se má. Vykonali pro klub dobrou práci, Karviná z toho bude jen těžit. Mladí kluci budou mít možnost lepšího kvalitativního růstu. V přeboru už se hraje slušný fotbal,“ byl rád za přínos áčkových borců trenér prvního mužstva Karel Kula.

Jarní úspěšné tažení soutěží, ve kterém jeho svěřenci ani jednou neprohráli, měl na starost kouč Tomáš Bernady, který navázal na práci svého kolegy Marka Bielana. Bývalý skvělý gólman Baníku Ostrava přišel do Karviné v zimě právě z Bazalů a mužstvu vtiskl pevný řád s jasně danými rolemi hráčů na hřišti.

„Snažili jsme se předvádět útočný fotbal, ale pouze s mladými by to nešlo. Cílem bylo postoupit a k tomu potřebujete mít v týmu i zkušené borce. Vážím si přínosu hráčů jako byli Marek Bielan, Martin Opic, Martin Suchý, Gejza Pulen nebo Pepa Hoffmann, kteří dokázali mladé na place usměrnit. Všechny posily, které k nám na utkání chodily hrávat, odvedly výtečnou práci,“ poděkoval Bernady.

Jeho tým měl v sezoně rovnocennou bilanci s Albrechticemi a horší se Stonavou, jinými dvěma okresními kluby z Karvinska. Jinak všechny předčil a od nové sezony se může zaslouženě těšit na utkání krajského přeboru.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo