Generální partner
Světlý režim
26. červen 2011

Šestnáctka potvrdila kvalitu

Mladí fotbalisté karvinského týmu U16 MFK OKD Karviná potvrdili v nedávno skončené sezoně výtečnou připravenost. V krajském přeboru skončili druzí o čtyři body za Dolním Benešovem.

Tým trenéra Zdeňka Jelínka, který na snímku sice schovává hlavu v dlaních, ale je to spíše naopak - za výsledky se stydět vůbec nemusí, se stal nejlepším týmem jara a byť rozhodující souboj o prvenství v tabulce prohrál, může být se sezonou spokojen.

Celou dobu prokazovali karvinští chlapci výbornou formu. Dokonce to dlouho vypadalo, že soutěž vyhrají. „Klíčový souboj s Dolním Benešovem jsme prohráli, ale herně jsme nezklamali. Závěr soutěže jsme dohrávali v jedenácti lidech a únava se nakonec projevila. Soupeř byl fyzicky zdatnější,“ poznamenal hlavní kouč družstva Zdeněk Jelínek, od loňského února majitel nejvyšší trenérské licence pro mládež - tedy licence UEFA.

Nový ročník zahájil po boku Andrzeje Bizoně, který mu s prací u týmu vydatně pomáhal. „Naše konečné umístění je zásluha celého realizačního týmu a samozřejmě hráčů, kteří se o to přičinili nejvíce,“ míní Jelínek.

Ten přes zimu zformoval družstvo v nelehké pozici, kdy mu spousta hráčů přešla do vyšší kategorie. Jelínkovi s Bizoněm to ale nevadilo. Připravili své svěřence na jedničku a tým dál šlapal jako hodinky. Pouhé tři prohry (z toho dvě od vítězného Dolního Benešova) během celé sezony jsou toho důkazem.

„Mě obrovsky těší, že i hráči takzvaného druhého sledu šli výkonnostně o tolik nahoru, že dokázali téměř všechny soupeře herně přehrávat. Stejně tak mě těší, že kluci, které jsme poslali do starší kategorie, se ani tam neztratili a právoplatně se začlenili do týmu,“ měl Zdeněk Jelínek radost z hráčů, kteří na sobě během roku neustále tvrdě pracovali.

Herní progres šel v týmu U16 vidět nejvíce na oporách družstva, kterými se stali Denis Siekiera, brankář Ondřej Mato a stoperská dvojice Patrik Kloda – Martin Wenglorz. „Tito kluci byli páteří jarního týmu, ale celý tým přispěl svou prací k tomu, že jsme se prezentovali výsledkově, a co je důležitější i herně, velmi dobře. S celým ročníkem jsem opravdu spokojen,“ chválil Jelínek, který u týmu končí. Od nové sezony se totiž přesouvá k týmu U19.

„Na jednu stranu mě mrzí, že nemohu pokračovat v další práci s těmito chlapci, ale snad se zanedlouho opět potkáme v jednom týmu. Těším se naopak na práci u výstupního ročníku celé mládežnické pyramidy a také na spolupráci s Radkem Korytářem, mým spolužákem z trenérského studia profilicence,“ podotýká Jelínek, který u nejvyšší mládežnické kategorie vidí možnost seberealizace i přínosu dalších fotbalových poznatků.

Svým nedávným svěřencům z řad mladšího dorostu na závěr popřál, aby je fotbal nadále bavil a aby potenciál, jenž se v týmu skrývá, dovedli mladí fotbalisté využít svou poctivostí v tréninku. „O ničem jiném to není. Tréninková píle a chuť hrát fotbal,“ završil úspěšné hodnocení minulého ročníku Jelínek.

zdroj: Karvinský deník

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo