Generální partner
Světlý režim
26. květen 2009

Marcel Pavlík: S Karvinou jsem prakticky dohodnutý

Kvalitními výkony na sebe v průběhu jara upozorňuje ostřílený fotbalista v karvinské středové formaci Marcel Pavlík. Spolupráce s fotbalovou ikonou Radkem Slončíkem jde Pavlíkovi náramně k duhu. Potvrdilo se to i v sobotu v duelu s Duklou Praha, který Karviná vyhrála 3:1 a Pavlík zařídil vítězný gól.

„Škoda toho gólu v poslední minutě. Mohli jsme nakonec udržet i čisté konto, ale počítají se hlavně body. Ty jsou pro nás důležité,“ pochvaloval si po utkání spokojeně Marcel Pavlík.

Jak jste viděl zápas s Duklou?
Musíme si přiznat, že to byl spíše průměrný fotbal. My jsme Duklu nepustili absolutně k ničemu, ta měla snad jen dva povedené brejky, takže naše vítězství je maximálně zasloužené. Udělali jsme pro výhru daleko více.

Té inkasované brance se dalo zabránit ne?
Tam byla škoda, že Honza Buryán uklouzl a Peter Pillár tomu gólu už pak nezabránil. Ale jak říkám, to nám může být jedno. Tři body jsou doma.

Taktika trenéra Kalvody byla zřejmě stanovena správně, když se čtvrtý tým tabulky k ničemu nedostal...
Ano, trenér nás nabádal, abychom hlavně drželi míč a Dukle ho nepůjčovali, protože má zkušené hráče, kteří umí kombinovat. Naštěstí k tomu nedostali příležitost. Byl to z naší strany povedený výkon v tom směru, že jsme hráli dobře zezadu a prosadili se i přes absence hráčů také v útočné fázi.

Sám jste se prosadil druhým gólem. Vaše pozice je číhat po rohovém kopu na zadní tyči?
Tak to máme obvykle dané. Kdyby balon propadnul, jsem tam od toho, abych zakončil. Musím říct, že to byla z mé strany dost šťastná trefa. Bylo tam snad jediné volné místečko, kudy mohl balon proletět. A taky proletěl (úsměv).

Po podzimním působení ve Fulneku pro vás musí být karvinské jaro hotovým balzámem na duši. Čekali jste, že můžete nakonec vyšplhat takhle vysoko?
My jsme si hlavně řekli, že chceme skončit do osmého místa. Kádr je natolik kvalitní, že by to neměl být problém. A je fakt, že se nám na jaře daří, teď ho ještě dotáhnout do zdárného konce. Samozřejmě jsem rád, že jsem podzimní působení ve Fulneku mohl změnit za Karvinou. Hraje se mi tady skvěle. Výborný tým, výborní fanoušci, výborné prostředí.

Co jste ale nezměnil, je spolupráce s Radkem Slončíkem. Jak vám svědčí?
S Radkem se známe delší dobu, ve Fulneku jsme nastupovali bok po boku. Je radost hrát vedle takového hráče. Spolupráce mi pochopitelně svědčí a snad to je na hřišti také vidět.

V Karviné jste na hostování. Budete zde pokračovat?
S vedením karvinského klubu už jsem prakticky dohodnutý na pokračování spolupráce. Líbí se mi tady, jinam se mi nechce (úsměv).

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905