Generální partner
Světlý režim
30. červen 2011

Karviná na úvod přípravy porazila Dubnici

Přesvědčivý výkon okořeněný třemi brankami ukázali fotbalisté MFK OKD Karviné ve středečním přípravném utkání proti druholigové slovenské Dubnici.
MFK Karviná
středa 29.6.2011
3:1
(2:0)

Diváci: 0
FK Dubnica nad Váhom
Kafka (Hájek) – Rodik (Škorič), Mráz, Motyčka (Gajdoš), Knotig (Jursa) – Gonda (Ciku), Mišinský (Puškáč), Gajdoš, Milosavljev – Látal (Legierski), Chovanec (Radzinevičius)

Branky: 24. Látal, 41. Gonda, 62. Jursa

Komentář

Přesvědčivý výkon okořeněný třemi brankami ukázali fotbalisté MFK OKD Karviné ve středečním přípravném utkání proti druholigové slovenské Dubnici.

V Dolní Lhotě u Luhačovic karvinští fotbalisté sehráli první přípravné utkání. Našim soupeřem byla MFK Dubnica, která minulý rok sestoupila z Corgoň ligy.

Hrálo se za vydatného deště. Od prvních minut měla převahu Karviná. První šanci si vytvořil v 19. minutě Tomáš Chovanec, hlavou ale těsně minul branku. O pár minut později se parádní levačkou zaskvěl Mišinský, ale také bez gólového efektu.

Na úvodní gól čekali diváci 24 minut. Po faulu na Látala sudí nařídil pokutový kop. Ten sice Motyčka neproměnil, ale Gonda se z dorážky nemýlil - 1:0.

Ve 41. minutě vedla Karviná o dvě branky. Chovanec po rychlém protiútoku vysunul Látala a rychlonohý útočník rozvlnil síť - 2:0.

Dominance Karviné pokračovala i po změně stran. V 62. minutě aktivní Puškáč našel z rohového kopu Jursu a karvinský odchovanec zvýšil na 3:0. Další branku mohl přidat Milosavljev po balkánské spolupráci s Cikuem, ale zakončoval do břevna.

Čestného úspěchu se dočkal i slovenský protivník. V 74. minutě snížil na 1:3. Tento stav vydržel až do závěrečného hvizdu. Karviná si tak na úvod přípravy připisuje přesvědčivé vítězství.

Kouč Karviné Karel Kula mohl být po utkání spokojen. "Utkání mělo svojí kvalitu. Hrál se rychlý fotbal, na hřišti bylo živo, hráči absolvovali spoustu tvrdých zákroků. Utkání mělo náboj. Myslím si, že jsme byli fotbalově lepší a důraznější. Zaslouženě jsme vyhráli," pochvaloval si trenér.

Kula hodnotil také výkony posily z Ružomberoku Tomáše Chovance a testovaného Srba Rodika. "Chovanec ukázal, že je hrotový hráč, který umí dát finální přihrávku. Například u druhé branky. Rodik má dobrý tah dopředu, umí si naběhnout. Má však problémy s orientací, byl to jeho první zápas a není na mužstvo zvyklý. Budeme ho testovat ještě v jednom zápase."

Do přípravy naskočili i dvě naděje dorosteneckého věku David Puškáč a Jakub Legierski, který už v "áčku" působí delší čas. "Oba se snažili. Davida jsem dlouho neviděl, protože byl v Olomouci, ale mile mě překvapil. U Kuby Legierského jde vidět, že není v optimální kondici. V sezóně měl hodně výpadků, ať už kvůli reprezentačním srazům nebo zraněním. Když jsme dělali fyzické testy, nebyl v ideální formě. Ale snažil se, je mladý a přesně takové zápasy potřebuje, aby šel nahoru."

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo