Generální partner
Světlý režim
17. květen 2009

Karviná uhrála lepší výsledek než mistrovská Slavia

Fotbalisté Karviné pokračují v jarním vítězném tažení druholigovou soutěží. Opět vyhráli venku, opět udrželi čisté konto a šesté místo, po podzimu téměř nereálné, je najednou na dohled.

„To sice ano, ale los těžkých soupeřů nám zrovna moc nenahrává,“ upozornil kouč Karviné Leoš Kalvoda, jenž s týmem zažívá mimořádně úspěšné období. „Ale samozřejmě se ještě o ten šestý flek popereme, může to být zajímavé. Naším tajným přáním je skončit v tabulce pravdy aspoň na nule,“ přiblížil poslední cíl letošní sezony kouč MFK.

Jeho svěřenci v sobotním zápase důsledně dodržovali trenérem stanovenou strategii, jak na borce z Uherského Hradiště vyzrát. Nehráli vzduchem, snažili se prosadit vlastní kombinací a aktivně napadali rozehrávku Slovácka už v zárodku. „To byl prvotní úkol – nepřipustit rozehru soupeře, nenechat se zatlačit a už vůbec ne ze standardek, kde měl soupeř výškovou převahu,“ upozornil Kalvoda.

Paradoxně jediný gól zápasu vsítili jeho hráči právě po standardce. „Vlastně jsme dali dva, ale ten druhý nám neuznali pro ofsajd,“ upozornil Kalvoda na trefu Mišinského z druhé půle.

Jediný regulérní gól tak obstaral kapitán Buryán, který příliš nedbal domácí výškové převahy, koneckonců sám také není žádný pidižvík, a tak se dokázal po rohovém kopu parádně vyšplhat do vzduchu a nechal všechny protihráče pod sebou – 1:0.

Kromě toho Honza Buryán se svými spoluhráči v obraně přímo ukázkově čistil prostor kolem vlastního velkého vápna i v něm a Slovácko nepřipustil do jediné vyložené šance! Na to nejsou domácí borci příliš zvyklí.

Karviná se za svou aktivitu mohla dostat do vedení již po dvaceti minutách, kdy běžel sám na gólmana Filipka po brejkové situaci Jursa, jenž se zase vrátil do středové formace, ale neuspěl.

Hostům pak pomohlo i vyloučení domácího Formánka, jenž nesportovně udeřil loktem právě nejlepšího hráče Buryána. Karvinský kapitán to zřejmě dostal jako bonus ke svému gólu. Nicméně se na něm Formánek vyfauloval a hosté hráli přesilovku.

„V kabině jsem kluky musel upozornit, aby dál produkovali tu samou aktivní hru s okamžitým napadáním. Aby nic nepodcenili, protože hrát proti deseti a ještě za stavu, kdy vedete, to podceněním hodně zavání. Kluci si to vzali k srdci, vzpomněli si, jak sami hráli v oslabení ve Vítkovicích,“ připomněl Kalvoda tutéž situaci, ale z opačného pohledu.

Karviná i po změně stran nepřestávala v agresivní a důrazné kopané a Slovácko se ne a ne prosadit. Absence jednoho hráče a nakumulovaná únava z náročného programu posledních dní byla znát.

Hosté drželi výsledek a také jej v poklidu dovedli do vítězného konce. „Je to pro nás povzbudivé vítězství, škoda jen žlutých karet pro Opice a Milosavljeva. Byly to totiž osudové čtvrté,“ dodal Kalvoda. Oba borci tak budou Karviné v duelu s Duklou scházet.

Karviná tak na Slovácku uhrála daleko lepší výsledek než pražská Slavia, která v týdnu v rámci domácího poháru na tomtéž místě padla v poměru 1:2.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo