Generální partner
Světlý režim
11. červenec 2011

David Puškáč věří v další šanci ve druhé lize

Teprve 18letý ofenzivní záložník David Puškáč je objevem letošní přípravy. Odchovanec karvinského fotbalu na hřišti zanechává výborný dojem a svými tvůrčími schopnostmi připomíná Radka Slončíka.

Puškáč minulou sezónu působil na hostování v dorostu Sigmy Olomouc. Nyní dostává od trenéra Karla Kuly šanci v přípravě. Šikovný záložník se trenéra snaží přesvědčit o tom, že je na mužský fotbal připraven. A zatím se mu to daří.

Ač jsi věkem ještě dorostenec, mezi muži se v přípravných utkáních výrazně prosazuješ. Cítíš sám na sobě, že jsi dorostl do seniorské úrovně?

Mám toho ještě dost co dohánět, ale hraje se mi mnohem lépe než například před dvěma lety.

Jak probíhá letní příprava pod trenérem Kulou?

První dva týdny byly zaměřené na fyzický fond, který byl proložen několika přípravnými zápasy. Teď už se dostáváme do herní přípravy, kde se chceme sehrát, ať to na hřišti klape. Realizační tým A mužstva, ať už jde o trenéry Kulu, Mašleje nebo Kalivodu, se nám snaží vštěpovat dynamický fotbal s rychlým přechodem do útoku. Na tréninku se hodně zaměřujeme i na dynamiku – rychlé nohy, skákání přes překážky, ale taky se do toho vkládá posilovna a stabilizační cvičení.

Karviná chce hrát ofenzivní fotbal, to ti určitě musí vyhovovat. Souhlasíš?

Určitě nikdo nechce hrát zanďoura, myslím si, že i tým je na to připravený. Diváci ocení ofenzivní pojetí hry. Navíc jsem typ hráče, kterému vyhovuje neustále útočení.

Druhou ligu jsi už okusil v pouhých šestnácti letech proti Opavě. Jak na tento zápas vzpomínáš?

Je to jeden ze světlejších momentů mé kariéry. Jsem strašně rád, že jsem mohl dostat šanci, ale bylo to pouhých osm minut, tak doufám, že dostanu příležitost zahrát si déle.

Věříš, že se v konkurenci A týmu prosadíš a připíšeš si letos další druholigové starty?

Cítím se velmi dobře a myslím, že bych se mohl v druhé lize adaptovat. Doufám, že budu mít možnost se tam opět podívat, hodně bych si to přál.

V Karviné je mladý kolektiv, vyhovuje ti to?

Kluci mě vzali do týmu úplně v pohodě. Cítím se v kabině lépe než předtím. Na druhou stranu je pravda, že zahrát si po boku Radka Slončíka byl zážitek na celý život, ale jak říkám, teď se cítím lépe.

Právě Radek Slončík před sezónou ukončil kariéru. Tebe, jako tvořivého záložníka, mohl hodně naučit.

To každopádně. Radek Slončík byl pan fotbalista, kterému byla pozice ofenzivního záložníka vlastní. Měl jedinečný přehled na hřišti. Ale jednou něco začíná a končí, teď je tu místo pro nás další kluky a já bych se tohoto postu rád chopil a časem se dotáhl na jeho kvality.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo