Generální partner
Světlý režim
8. květen 2009

Kalvoda varuje: Nepodcenit Fulnek!

Fotbalisty MFK OKD Karviná čeká v sobotu ve druhé lize zvláštní zápas. Naprosto všichni od nich čekají, že beznadějně poslední tým tabulky z Fulneku přejedou, nasázejí mu „bůra“ a zase odjedou se třemi body v kapse. Trenér karvinského mužstva Leoš Kalvoda před tím však varuje.

„Tyto zápasy jsou vůbec nejhorší, jaké se dají hrát. Od soupeře se nečeká absolutně nic, může jen překvapit, zatímco my bychom si trhli ostudu, kdybychom tam nevyhráli. Toho se nejvíce obávám,“ přiznal Kalvoda.

Proto na své hráče apeluje, aby soupeře za žádných okolností nepodcenili. „Tabulkové postavení Fulneku je sice mimořádně špatné, v zimě z klubu odešlo plno hráčů a nahradili je mladíci, nicméně když se podíváme na soupisku, najdeme tam známá jména jako Krása, Schulmeister, Sokol, Janoviak a další, takže je do jisté míry překvapením, že Fulnek na jaře pořád jen prohrává. Zkušené hráče v týmu má,“ zdvihá varovně prst trenér MFK.

Slabý soupeř to tedy není a pokud drží dlouho nerozhodný výsledek, mají s ním problémy mnohé kluby. Teď jen, aby se Fulnek, který už jen z povinnosti dohrává soutěž, nechytil právě na karvinském týmu. „Proto hráčům neustále opakuji, aby k zápasu přistoupili se vší vážností. Pokud k němu přistoupí stejně jako k utkáním s Bohemians, Jihlavou a dalším týmy z čela, pak o výsledek obavy nemám. Ono totiž když se nehraje na sto procent, tak se soupeř obtížně poráží. V tomhle je zase fotbal spravedlivý. Názorně nám to teď v poháru předvedlo Slovácko, které bojovalo a vyhrálo na Slavii,“ uvedl jasný příklad kouč Kalvoda.

Ten již bude moci počítat s omilostněným Slončíkem, který dostal po vyloučení ve Vítkovicích původně stopku na dvě utkání, ale odseděl si na tribuně šlágr s Bohemkou a pro duel s posledním celkem tabulky již bude připraven. „To je příznivá zpráva. Radek dokáže na hřišti něco vymyslet, navíc hráče Fulneku zná. Potřebujeme jeho překvapivé a jednoduché řešení akcí, jeho myšlenky,“ spoléhá na svůj klenot ve středové řadě trenér Kalvoda.

Ten už hodlá na lavičku posadit gólmana Kučeru, jehož zdravotní problémy se lepší. Do týdne by mohl být připraven. Karvinští věří, že pro zápas s Fulnekem stanoví tu správnou taktiku. „Soupeř hraje hodně defenzivně, úporně brání. Už od vlastní poloviny. Brzký gól by nám pomohl,“ plánuje kouč Karviné. Je pravdou, že brzké branky a góly vůbec se jeho týmu střílet daří. Karviná má v soutěži druhý nejproduktivnější útok (po Sokolovu).

"Problémy s prosazením se přes obranné linie Fulneku měla i Bohemka na svém vlastním hřišti. Musíme hrát zkrátka jednoduše, důrazně a aktivně, jen tak se dá uspět. Já osobně bych byl spokojen s jakýmkoliv vítězstvím, které by nám v boji o záchranu nesmírně pomohlo. Vím, že si každý myslí, že bychom měli vyhrát o tři, čtyři góly, ale tak ta otázka postavena není. Musíme prostě jen vyhrát," zakončil Leoš Kalvoda.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo