Generální partner
Světlý režim
9. září 2011

Radek Slončík: Jsem rád, že jsem zůstal u fotbalu

Bývalý úspěšný fotbalista Radek Slončík hodnotí v obsáhlém rozhovoru první měsíce ve funkci manažera A týmu MFK OKD Karviná.

Kdy se objevila možnost pracovat v managmentu Karviné?

Přibližně v zimě. Domlouvali jsme se s vedením klubu co dál, zda budu pokračovat ve fotbalové kariéře nebo vstoupím do managmentu Karviné. Po prvních náznacích se vše v průběhu jara dolaďovalo a čtyři kola před koncem jsem už věděl, že skončím s aktivní kariérou a budu pracovat jako manažer A týmu.

Stihl jste si vůbec užít dovolenou? První týdny v nové funkci pro vás musely být hektické…

Zatím moc ne, s rodinou jsme byli na týden v Čechách. Když měli kluci před sezónou volno, tak jsem se do své funkce dostával a společně se svými kolegy jsme zajišťovali věci pro chod A mužstva, aby bylo před prvním tréninkem vše připraveno.

Nemáte někdy chuť vrátit se na fotbalové trávníky?

Když vidím kluky z tribuny, občas mám myšlenky jít na hřiště, ale rozhodl jsem se, že aktivní kariéru ukončím a začal jsem novou etapu života.

Jak se vlastně udržujete po ukončení fotbalové kariéry?

Fotbal jsem hrál po svém odchodu z profesionálního fotbalu jen jednou. Když mám volný čas, zajdu s kamarády dvakrát týdně na tenis.

Jak se cítíte v roli manažera?

Jsem rád, že jsem zůstal ve fotbalovém prostředí, ve kterém jsem se pohyboval celý svůj život. Zajišťuji servis pro A tým a oslovuji potenciální sponzory. Účastním se také ligových shromáždění FAČR a zastupuji klub na valné hromadě FAČR.

Jaké sponzory se vám podařilo za dobu vaší funkce přivést?

Podařilo se mi s firmou Canis navázat významnější spolupráci, stala se jedním z hlavních partnerů MFK OKD Karviná. V současné době jednáme o další spolupráci s lázněmi Darkov a jsme blízko podpisu smlouvy i s dalšími firmami. Budu nadále oslovovat další možné sponzory a také bych chtěl poděkovat všem stávajícím partnerům za podporu MFK OKD Karviná.

Které společnosti patří v současné době mezi strategické partnery MFK OKD Karviná?

Vážíme si podpory generálního partnera OKD, dále pak města Karviná a firmy Dalkia.

Co MFK OKD Karviná sponzorům nabízí?

Nabízíme sportovní marketingový mix dle přáni klienta a výši finančního příspěvku ( např. reklamní plochy v areálu Městského stadionu, který patří mezi nejnavštěvovanější stadiony druhé ligy, umístění loga na dresech hráčů, internetovou prezentaci na oficiálních webových stránkách klubu www.mfkkarvina.cz s průměrnou návštěvností 25 tisíc vstupů měsíčně apod. ).

Podílíte se i na výběru možných posil?

Případné posily konzultujeme se sportovním ředitelem klubu Petrem Mašlejem a hlavním trenérem A mužstva Karlem Kulou.

Jak hodnotíte letošní přestupové období?

Před touto sezónou jsme omladili kádr. Z klubu odešli třicátníci Štajer, Pavlík, Opic a já. Na druhou stranu jsme si uvědomili, že potřebujeme persónu do kabiny a přivedli jsme bývalého reprezentanta Reného Bolfa, který by měl být pravou rukou trenéra Kuly a lídrem kabiny. Dalším zkušeným hráčem je Lukáš Paleček, který tvoří spolehlivou brankářskou dvojici s Jakubem Kafkou. Dalšími posilami jsou perspektivní fotbalisté s budoucností. Podařilo se nám získat Lukáše Bartošáka, o kterého měly zájem prvoligové kluby nebo univerzála Tomáše Hrtánka. Obranu posílil stoper Václav Cverna. Konkurenci v útoku zvýšil Slovák Tomáš Chovanec, z Brumova přišel střelec 14 divizních branek Olin Bartozel a navrátilcem z hostování je Vladimír Mišinský. Jako posílení můžeme brát i návrat Michala Gondy po dlouhodobém zranění kolena.

Neuvažoval klubu o angažování dalších zahraničních posil? Vyplácí se Karviné balkánští legionáři Elvist Ciku a Vladan Milosavljev?

Jak Elvist, tak Vladan dávají mužstvu nadstandard, oba kraje máme velmi silné. Zatím o zahraničním fotbalistovi neuvažujeme, ale kdyby se objevil další podobný hráč, nebránili bychom se tomu. Naši současní legionáři mají obrovský potenciál, ale musí ho prodat v každém utkání, abychom s nimi byli spokojeni.

Registroval klub po minulé úspěšné sezoně větší zájem o své důležité hráče?

Zájmu o karvinské hráče jsme si vědomi. Nejvíc se v této souvislosti skloňoval Elvist Ciku, ale my chceme klíčové hráče v Karviné udržet.

Vstup do sezóny se Karviné nepodařil, kdy vidíte příčiny?

První zápas proti Čáslavi jsme odehráli špatně, působili jsme nesehraným dojmem. Nicméně každým týdnem jsme se zlepšovali, postoupili jsme v poháru přes HFK Olomouc a odehráli výborné utkání na Bohemians, bohužel se špatným výsledkem. Regionální derby na domácím stadionu proti Třinci se nám povedlo, ale pak přišel výpadek v prvním poločase na hřišti Ústí nad Labem. Po něm jsme si některé věci vyříkali a v posledních dvou domácích duelech proti Opavě a Vlašimi to bylo podle našich představ. Naše výkony mají vzrůstající tendenci. Věřím, že takhle budeme nadále pokračovat.

Po prohraném utkání proti Ústí šli hráči na pohovory, jak probíhaly?

S každým hráčem jsme individuálně hovořili a zopakovali jsme si jasná pravidla, která by se měla dodržovat. Hráči to snad pochopili, protože v posledních dvou soutěžních duelech na nich byla vidět velká touha dovést utkání do vítězného konce. Chceme, aby se fanoušci na stadionu našim fotbalem bavili a odcházeli ze stadionu spokojeni. Hráči mají v Karviné dobré podmínky a měli by si toho vážit, což jsme jim také zdůrazňovali.

Vy sám jako bývalý spoluhráč máte ke kabině blízko, jaká uvnitř panuje atmosféra?

Momentálně po našem výsledkovém vzestupu je lepší. Těší mě, že mužstvo ukázalo v posledních zápasech vnitřní sílu a doufám, že budeme pokračovat ve stejném duchu.

Jaké má letos Karviná cíle po loňském historickém 4. místu?

Chceme se pohybovat v horní polovině tabulky. Čtvrté místo z minulé sezóny bylo výborné a pokusíme se na něj navázat.

Případny postup mezi elitu by přidal výrazně na renomé klubu. Souhlasíte?

V tomhle je mezi první a druhou ligu velký rozdíl. Zápasy Gambrinus ligy jsou vysílány v televizi, v médiích je tato soutěž daleko více sledována. Proto se chceme v budoucnu poprat o postup do první ligy, pro tento region by to byla významná událost.

V současné době nemá Karviná pro Gambrinus ligu zázemí, ale to by se mělo v budoucnu změnit. Jak probíhá plán modernizace Městského stadionu?

Přípravy na modernizaci fotbalového stadionu finišují. Nový stadionu by přispěl ke kulturnějšímu prostředí při domácích utkáních.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo