Generální partner
Světlý režim
16. září 2011

Petr Gibala: Máme před sebou spoustu práce

Hlavní trenér dorostu U16 Petr Gibala byl s výkonem proti Třinci spokojen, ale uvědomuje si, že jeho tým má před sebou spoustu práce. Šéftrenér mládeže MFK OKD Karviná se také vyjádřil ke spolupráci mezi seniorským A týmem a přípravkou, která probíhá každé pondělí na Městském stadionu.

U16 vedete od letošního léta. Jak se vám s vašimi svěřenci spolupracuje?

Kluci jsou šikovní, ale máme před sebou spoustu práce. Musíme zapracovat na myšlení, přístupu i fotbalové stránce. Ale pokud chtějí v tomto klubu nadále pracovat a něčeho dosáhnout, budou se zlepšovat rychle.

Jakého umístění by chtěla U16 letos dosáhnout?

U17 si dala cíl umístit se do osmého místa, my nechceme zůstat pozadu a cíl máme stejný. Ale bylo by fajn se umístit ještě výš a to především kvůli klukům a jejich sebedůvěře.

Jak se změnila soutěž dorostů po reorganizaci?

Šestnáctka hrála minulou sezónu pouze krajský přebor, teď je ve stejně kvalitní soutěži jako sedmnáctka. Navíc pokud se U17 umístí do osmého místa, bude hrát prvních osm týmů U17 a U16 mezi sebou na jaře dvoukolově.

Máte v týmu výraznější individuality?

Výraznějšími individualitami jsou pro mě všichni, kdo chtějí na hřišti odevzdat maximum a utkání za každou cenu vyhrát. Je to jen na nich, kdo přesvědčí trenéry. Jmenovat bych mohl například Lukáše Dudu nebo Martin Pastornického.

V Karviné vedete společně s panem Gazdou mladší přípravku. V pondělí mladé kluky trénují hráči mužského A týmu. Jak tréninky probíhají?

Jsem rád za spolupráci mezi A mužstvem a mladými hráči z přípravek. Hráči si vyzkouší trenéřinu a mají kluky po celý trénink na starost. Je to dobrá věc, na které se dá stavět. Chceme tuto spolupráci posouvat do dalších ročníků přípravek.

Jak si vedli hráči A týmu v roli trenérů?

Vedli si dobře. Jsou dospělí a ví, co mají dělat.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo