Generální partner
Světlý režim
17. říjen 2011

Ve středu od 15:30 přivítáme na Městském stadionu FK Teplice

Přežije MFK OKD Karviná pohárovou zimu? O tom rozhodne středeční odveta osmifinále Ondrášovka Cupu proti ligovým Teplicím.

Do Karviné přijede dvojnásobný vítěz Českého poháru. FK Teplice se ze zisku trofeje radovaly v letech 2003 a 2009. V Gambrinus lize patří tým ze severozápadu Čech mezi užší špičku, minulá sezóna ale byla pro teplický klub zklamáním, umístil se až na desátém místě v tabulce. Letos jsou žlutomodří na průběžném devátém místě.

V posledních dvou ročnících Ondrášovka Cupu dokráčely Teplice vždy do čtvrtfinále. Letos během své pohárové pouti vyřadily Ústí nad Labem (2:0) a Mikulovice (4:0).

V minulém ligovém kole Teplice remizovaly na hřišti Českých Budějovic 1:1. ""Ztratili jsme tu dva body, měli jsme tu vyhrát, hlavně po tom prvním poločase, kdy jsme měli několik šancí. Měli jsme je proměnit, trápí nás koncovka, která nás provází od prvního kola," zlobil se trenér Teplic Petr Rada po utkání.

Teplický kormidelník Rada už je myšlenkami na pohárovém utkání v Karviné. "Možná to bude ještě těžší utkání než dnes, protože je to pohár. Sice vedeme 1:0, ale to v podstatě nic neznamená. Musíme se dát zdravotně do kupy a pořádně se zkoncentrovat na pohárový duel," řekl Rada pro oficiální internetové stránky Teplic.

První pohárový souboj na Stínadlech skončil vítězstvím Teplic 1:0. Jedinou branku zaznamenal v 10. minutě obránce Petr Lukáš. "Podali jsme bojovný výkon. Teplice měly převahu a více šancí, ale i my jsme několikrát zahrozili z protiútoků," hodnotil utkání hlavní trenér Karviné Karel Kula.

Karviná je před středečním odvetným soubojem zpátky ve formě. Na domácí vítězství proti Mostu 2:1 navázala bodem z půdy druhé Jihlavy. "Jsem spokojen s výkonem i výsledkem, v Jihlavě se nám nikdy nepodařilo bodovat. S takovým výkonem můžeme proti Teplicím uspět," tvrdí Karel Kula.

Důležitými brankami proti Mostu a Jihlavě se blýskl Albánec Elvist Ciku. Ten patřil na hřišti Teplic k nejlepším hráčům zápasu. "Doma můžeme porazit kohokoliv, tak proč ne Teplice?," burcuje Ciku před odvetou.

Podle Karla Kuly je v silách Karviné vyřadit Teplice. "Ale každý hráč musí podat výkon na hranici svých možností, stálo by nás totiž postup, kdyby mělo několik hráčů špatný den. Pokud si budeme věřit a přikloní se k nám sportovní štěstí, je postup do čtvrtfinále reálný."

Zápas osmifinále Ondrášovka Cupu začíná ve středu 19. října od 15:30 na Městském stadionu v Karviné - Ráji. "Ve hře je postup do dalšího kola, byl by to velký úspěch pro karvinský fotbal. Věřím, že fanoušci budou našim 12. hráčem," poznamenal na závěr hlavní trenér Kula.

FK Teplice:

Adresa: Na Stínadlech 2796, 415 01 Teplice

Rok založení: 1945

Název stadionu: Na stínadlech

Kapacita stadionu: 18 221 diváků (17 255 krytá místa), všechna místa k sezení

Předseda představenstva: Ing. Pavel Šedlbauer

Ředitel klubu: František Hrdlička

Internet: www.fkteplice.cz

Klubové barvy: Žlutá a modrá

Hlavní trenér: Petr Rada

Asistenti trenéra: Lukáš Přerost, Zdenko Frťala, Patrik Kolář

Vedoucí mužstva: Pavel Verbíř

1. zápas: FK Teplice – MFK OKD Karviná 1:0 (1:0)

Branky: 10. Lukáš, ŽK: 47. Lukáš, 89. Ljevakovič (TEP) - 43. Motyčka, 84. Gonda, ČK: 79. Bolf, Rozhodčí: Lerch – Zlámal, Blažej, Počet diváků: 1041

FK Teplice: Grigar - Lukáš, Smejkal, Rosa, Ljevakovič - Ježdík, Čajič (64. Matula), Vůch, Vondrášek - Kerič (80. Jindráček), Mahmutovič

MFK OKD Karviná: Paleček - Hoffmann, Mráz, Bolf, Knötig - Ciku, Motyčka, Jursa, Bartošák (65. Milosavljev) - Chovanec (46. Mišinský), Presl (79. Gonda)

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo