Generální partner
Světlý režim
7. listopad 2011

Výsledkový servis mládeže: Starší dorost deklasoval Třinec

Skvělou formu má starší dorost U19 pod vedením kouče Radomíra Korytáře. Ve 14. kole porazil Fotbal Třinec vysoko 5:0 a přiblížil se postupovým příčkám. Kompletní výsledky a statistiky mládežnických kategorií MFK OKD Karviná naleznete uvnitř článku.

MFK OKD Karviná U19 - Fotbal Třinec 5:0 (1:0)

Branky MFK OKD Karviná U19: 45. a 65. Lišaník, 62. Puškáč, 70. Legierski, 78. Ryšavý

Sestava MFK OKD Karviná U19: Pecha - Taraba, Marek, Stanowski, Kupczak - Fulnek, Gorniok (48. Roman), Puškáč (85. Maryniok), Kurušta (60. Egri) - Lišaník (76. Ryšavý), Legierski

Hodnocení trenéra Radomíra Korytáře: "Prvních 30 minut jsme se přizpůsobili hře soupeře a na hřišti to bylo vidět. Naše záložní řada byla bez míčů i bez myšlenky. V závěru prvního poločasu jsme začali kombinovat a ze standardní situace se nám podařilo skórovat. Od počátku druhé poloviny jsme na hřišti dominovali ,soupeř musel tvořit, vystoupil z defenzivního bloku a tím nám dal větší prostor pro naši typickou kombinaci, která byla i kvalitně zakončována. Po rozpačitém úvodu tedy můžeme být spokojeni, jak s hrou, tak i s výsledkem."

FC TESCOMA Zlín - MFK OKD Karviná U17

Bude doplněno

FC TESCOMA Zlín - MFK OKD Karviná U16 3:2 (3:0)

Branky MFK OKD Karviná U16: 73. Puchel, 74. Szkuta

Sestava MFK OKD Karviná U16: Mušec - Kurz, Malík, Szkuta, Ceremuga - Jadamík (40. Chnúrik), Leibl (67. Puchel), Duda, Strohalm - Reis (33. Molnári), Puškáč

Hodnocení trenéra Petra Gibaly: "V tomto utkání nás soupeř v prvním poločase přehrál ve všech herních činnostech, měl i slušnou produktivitu, kdy dokázal zúžitkovat každou třetí střelu. My jsme nedokázali podržet míč, spousta nepřesností a žádná kloudná mezihra. I přesto jsme se po několika centrech dokázali dostat do brankových příležitostí, a to ve dvou jsme nastřelili v prázdné bráně stojicího hráče soupeře. Ve druhém poločase se chlapci semkli a kolektivním výkonem a evidentní vůli vstřelit branku, soupeře uzamkli na jeho polovině téměř na 40 minut. Soupeř měl několik brejkových situací, ale naši obránci to tentokrát zvládli. V 73. a 74. minutě se jim to podařilo a vstřelili dva rychlé góly. V závěru měli několik slibných příležitostí srovnat skóre, ale chybělo trochu štěstí v jejich snažení."

SFC Opava - MFK OKD Karviná U15 3:0 (1:0)

Sestava MFK OKD Karviná U15: Mušec - Matějek, Ženíšek, Stallmach, Budina - Putyera (23. Hilbert, 57. Malyjurek), Mareček, Blanik, Lichtblau (45. Kolek) - Řapek (63. Karkoschka), Kubiena (35. Čermák)

Hodnocení trenéra Jana Laslopa: "Do utkání jsme vstoupili aktivně, míč jsme měli stále na svých kopačkách, ale přišla 6. mniuta a Kubiena v dobré příležitosti místo střely ztratil míč zbytečnou kličkou a domácí se dlouhým nákopem dostali poprvé k naší brance a tam nám jediný útočník po chybě stoeérů a brankáře vstřelil laciný gól. Za pár minut jsme mohli vyrovnat, ale Blanik pěknou střelou trefil pouze břevno. S přibývajícím časem jsme začali ztrácet míče dlouhým voděním a nepřesnými přihrávkami a to stačilo domácím aby nás nepouštěli do šancí a v druhém poločase potrestali naše chyby v obraně a připravili nám tak první porážku v soutěži."

"Byl to náš nejslabší výkon v sezóně a hlavně se na něm podepsal fakt, že k těm nejslabším na hřišti patřily opory týmu z minulých zápasů - oba útočníci a střední záložníci. Všichni hráči se přesvědčili, že pokud nejdou do utkání naplno a neplní to, co mají hrát, tak nemají moc šancí na úspěch a to s jakýmkoliv soupeřem."

SFC Opava - MFK OKD Karviná U14 0:4 (0:3)

Branky MFK OKD Karviná U14: 15. a 28. S Jaworski, 6. Štěrba, 43. Ligocký

Sestava MFK OKD Karviná U14: Ciupa - Berešík (55. Všetička), Michailidis, Poštulka, Hujo - Ligocký (57. Bolec), Štěrba, Lingr, Břevčinský (45. Chloň) - S. Jaworski (62. Kondziolka), Egri

Hodnocení trenéra Aleše Hujíka: "Na hřišti Opavy jsme předvedli nejlepší výkon podzimu, což se projevilo i výsledkově. Letní prohra 0:7 v přípravném utkání s Opavou, třetí místo v tabulce a soupeřovo skóre 109:19 ve 14ti odehraných soutěžních utkání budilo přinejmenším respekt. Přesto jsme soupeře téměř do ničeho nepustili a celý zápas jsme dominovali. Opavu jsme přehrávali a byli lepší ve všech herních činnostech. Počet střel na bránu 20:3 v náš prospěch ukazuje na kvalitní práci jak v obranné, tak i v útočné fázi, což se projevovalo během celého utkání. Skóre mohlo skončit ještě vyšším rozdílem, ale chybělo nám více klidu buď ve finální fázi, nebo v samotné koncovce. Věděli jsme z přípravného utkání, že soupeř je velice silný v kombinaci a proto jsme chtěli Opavu zaskočit pro nás typickým vysoko vysunutým presinkem hluboko na polovině soupeře a snažit se narušovat jeho rozehrávku co nejblíže soupeřovy branky. To se nám podařilo a dařilo se nám to po celou dobu utkání. Opava s tímto naším náročným stylem bránění měla značné problémy a nebyla schopna se s tím vypořádat do konce utkání."

"Od úvodní minuty utkání jsme na soupeře vyvíjeli tlak, který jsme korunovali brankou již v 6. minutě. Po kombinaci na pravé straně zatáhl míč k brankové čáře Ligocký, který odcentroval. Jeho centr obránce soupeře odehrál do prostoru, kde se pohyboval Štěrba, který pohotově poslal míč do soupeřovy brány. Kluky jsme po gólu nabádali ke stejné aktivitě a výsledkem byla branka v 15. minutě. Egri utekl soupeři po pravé straně. Přesnou přihrávkou našel v pokutovém území Jaworského, který nadvakrát dopravil míč do odkryté brány. Ve 26. minutě došlo k jedinému vážnějšímu momentu před naší bránou, kdy nás podržel brankář Ciupa. Včasným vyběhnutím a reflexním zákrokem zlikvidoval soupeřovu střelu, kterou vytěsnil na roh. Tomuto momentu předcházela naše neproměněná penalta ve 25. minutě po faulu na Egriho. Do konce poločasu jsme přidali ještě jeden gól. Stoper Michailidis ve 28. minutě přesným pasem za obranu našel rozběhlého Jaworského. Ten vyhrál souboj o míč s obráncem soupeře a své sólo přesně zakončil."

"Do druhého poločasu jsme vstoupili se stejnou aktivní hrou, jakou jsme předváděli v poločase prvním. Soupeře jsme do ničeho nepustili a sami naopak navýšili skóre. Ve 48. minutě Brevčinský předskočením protihráče vybojoval míč. Zatáhl jej po levé straně a přesným centrem našel Ligockého, který střelou pod břevno z 10ti metrů nedal gólmanovi domácích šanci a zvýšil skóre na konečných 4:0. I po této uklidňující brance jsme nepolevili a do konce utkání jsme předváděli to, co se nám dařilo v předchozích 48. minutách. Bohužel předchozí a následné příležitosti a šance zůstaly nevyužity, a proto výsledek 4:0 i pro tak kvalitní mužstvo jakým celek Opavy bezesporu je, je ještě mírný."

"Kluky musím pochválit za přístup, nasazení, bojovnost a schopnost praktikovat náročný způsob hry po celou dobu utkání. Sami vidí, že po pěti měsících poctivé práce jsme schopni předvádět dobrý fotbal a porážet soupeře, kteří nás v létě poráželi rozdílem i několika tříd."

MFK OKD Karviná U13 - SFC Opava 10:11 (4:4)

Branky MFK OKD Karviná U13 I: 8.a 35. Cieslawski, 45. Chmiel, 52. Swaczyna

Branky MFK OKD Karviná U13 II: 5. 34. a 52. Macko, 11. a 45. Hejda, 25. Hruška

Sestava MFK OKD Karviná U13 I: Kux - Motyčka (30. Vrba), Cieslawski, Király, Piecha, Feik, Swaczyna, Chmiel

Sestava MFK OKD Karviná U13 II: Egermajer - Sembol, Kožusznik, Szotkowski (30. Dubravná), Hejda, Macko, Kvapil, Hruška (30. Szafarczyk)

Hodnocení trenéra Lumíra Davida: "O těsné porážce dnes opět rozhodlo mnoho neproměněných příležitostí a hloupé individuální chyby, které pramenily z velké přemíry snahy a za tuto snahu a bojovnost, nejenom v tomto utkání, ale po celou podzimní část, klukům děkuji."

MFK OKD Karviná U12 - SFC Opava 3:7 (0:4)

Branky MFK OKD Karviná U12 I: 34. Vlachovský, 53. Seriš

Branky MK OKD Karviná U12 II: 51. Soušek

Sestava MFK OKD Karviná U12 I: Novák - Zorychta (30. Toroň), Mynář, Kretek, Vlachovský, Seriš, Madej (30. Vondrák), Mrózek

Sestava MFK OKD Karviná U12 II: Kux - Dobeš, Bijok, Bielan, Urban (30. Brzózka), Soušek, Ponča (30. Noworyta), Ostáš (30. Buzek)

Hodnocení trenéra Zbyška Gazdy: "Poslední utkání podzimu se nám povedlo co se týče předvedeného výkonu. Kvalitní soupeř nás nepřevyšovál, ale naopak, my jsme byli víc než vyrovnaný tým. Dařila se nám kombinace s rychlým přechodem do utočné fáze, ale koncovka byla špatně řešená. Soupeř vytěžil z minima maximum a byl v koncovce uspěšnější. Těší mně předvedená hra všech hráčů. Do budoucna musíme zapracovát na koncovce, které už tak věnujeme hodně času."

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo