Generální partner
Světlý režim
17. listopad 2011

Představujeme soupeře - FK Bohemians Praha

Městský stadion hostí v sobotním utkání 16. kola velmi atraktivní duel. Domácí MFK OKD Karviná změří síly s Bohemians Praha. Střížkovské mužstvo minulou sezónu postoupilo do druhé ligy z ČFL, ale jako nováček se rozhodně neprezentuje, od prvních kol se zařadilo mezi hlavní aspiranty na postup.

Historie FK Bohemians Praha:

Historie FK Bohemians Praha se začala psát v roce 1905, záložen byl klub Tatran Prosek. V roce 1936 došlo k přejmenování na FC Střížkov, ale v roce 1948 se klub musel kvůli tehdejším poměrům opět vrátit k původnímu názvu. Rok 1967 se nese ve znamení další transformace, tentokrát na TJ ČKD Kompresory a pohybuje se většinou v divizní soutěži. V 80. letech je postupně vybudován nový sportovní areál na Proseku.

V roce 1996 dalo spojení dvou klubů v Praze 9 základy pro vznikl FC Střížkov Praha 9. O tři roky později mužstvo postupuje z divize do ČFL.

Významnou událost přinesl rok 2005. FC Střížkov Praha 9 předal svou historii a práva k soutěžím občanskému sdružení Fotbalový klub Bohemians Praha a společnosti Fotbalový klub Bohemians Praha a.s. FK Bohemians Praha se stal kolektivním členem TJ Bohemians Praha. Užívání tradičního loga přešlo na FK Bohemians Praha na základě licenční dohody.

O dva roky později FK Bohemians Praha postoupil do druhé ligy a hned o sezónu později zaznamenal další historický úspěch, když postoupil do Gambrinus ligy. Mezi elitou vydržel střížkovský klub dvě soutěžní sezóny (2008/2009 a 2009/2010). Poté přichází pád až do ČFL, a to kvůli neuhrazení pokut vyměřených fotbalovým svazem.

Ročník 2010/2011 se nese ve znamení suverénního postupu do druhé ligy. FK Bohemians Praha vyhrál soutěže s úctyhodným náskokem 17 bodů. Nebylo se čemu divit, ČFL odehrál klub s "ligovým" kádrem.

Odchovancem střížkovského klubu je kapitán národního týmu Tomáš Rosický nebo jeho bratr Jiří.

Současnost:

Zkušenostmi ostřílený tým trenéra Františka Baráta se podle očekávání zařadil mezi největší favority na postup do Gambrinus ligy. V tabulce je momentálně na druhém místě s 30 body. Na vedoucí Ústí nad Labem ztrácí tři body.

Střížkovský celek udržel důležité fotbalisty (Winter, Flachbart, Demeter, Grznár, Lencevič nebo Macháček) a navíc přes léto kvalitně posílil, přišli například příbramský střelec Huňa nebo zadák Drsek z Jablonce.

Klubové info:

Oficiální název: FK Bohemians Praha, a.s.

Adresa: Lovosická 559, Praha 9

Rok založení: 1905

Klubové barvy: bílá a zelená

Stadion: Lovosická 559, 1000 míst k sezení

Předseda: Karel Kapr

Sekretář klubu: Vladimír Rosenberger

Sportovní ředitel: Josef Jíc

Hlavní trenér: František Barát

Asistenti: Jaromír Jindráček, Miloš Sazima

Trenér brankářů: Oldřich Pařízek



Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo