Generální partner
Světlý režim
24. listopad 2011

Starší dorost U19 přezimuje na postupové pozici

Skvělé podzimní výkony katapultovaly starší dorost MFK OKD Karviná U19 na druhé místo v tabulce. "S podzimem jsem velmi spokojen, hráči se dokázali přizpůsobit mým požadavkům a stále se zlepšují," mne si ruce hlavní trenér U19 Radomír Korytář.

Dorostenci Karviné se na vedoucí Sigmu Olomouc U18 dívají s čtyřbodovým odstupem. Můžou se ale pochlubit nejlepší ofenzívou v soutěži, konta soupeřů zatížili 50 brankami. "Jsem rád, že se nám daří hrát dynamický útočný fotbal. S přibývajícími koly jsme zapracovali i na defenzívě. Máme tým, který se na jaře může porvat o postup. Sezóna je ale ještě dlouhá," upozorňuje bývalý mládežnický trenér Baníku Ostrava.

Radomír Korytář se může opřít o výrazné individuality a to především v útoku. Střeleckým tahounem je polský reprezentant do 18 let Jakub Legierski, s 14 brankami nejlepší střelec celé soutěže. Na tvorbě hry se výrazně podílí kreativní záložník David Puškáč, který letos pronikl i do základní sestavy A týmu MFK OKD Karviná. "Dalšími lídry jsou Kurušta, Fulnek nebo Lišaník. První jmenovaný se výrazně prosazuje v reprezentaci U17, další mají šance do repre proniknout," poznamenává kouč Korytář. "Ale fotbal je především o kolektivním pojetí, kdyby dobře nepracoval celý tým, individuality by nám byly k ničemu. Ale to v našem případě neplatí," dodal karvinský kormidelník.

Zdejší prostředí si lodivod karvinské U19 nemůže vynachválit. "Jsem zde nadmíru spokojen. Zázemí a vše kolem fotbalu je na té nejvyšší úrovni. Vedení klubu dělá pro fotbal v Karviné strašně moc a chce se stále posunovat kupředu," ocenil na závěr uznávaný mládežnický trenér.

Hráčský kádr U19: David Dočekal, Jan Klečka, Vladimír Pecha - Roman Káňa, Jan Kupczak, Adam Maryniok, Michal Stanowski, Adam Taraba - Jiří Marek, Dominik Blaho, Michal Egri, David Gizara, Lukáš Gorniok, Pavel Hanzel, Lukáš Kurušta, Tomáš Maljar, David Puškáč, Josef Roman - Jakub Fulnek, Jakub Legierski, Marek Lišaník, David Ryšavý.

Realizační tým: Radomír Korytář (hlavní trenér), Zdeněk Jelínek(asistent), Karel Mrozek (masér).

Hráčské statistiky:

Nejvíce odehraných minut: 1380 - Jakub Fulnek

Nejvíce vstřelených branek: 14 - Jakub Legierski

Nejvíce asistencí: 11 - David Puškáč

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905