Generální partner
Světlý režim
21. březen 2012

Starší dorost U19 hostí Břeclav

Starší dorost MFK OKD Karviná U19 přivítá v 17. kole druhé dorostenecké ligy soupeře z Břeclavi.
Hlavní trenér U19 Radomír Korytář si pochvaluje zimní přípravu. "Proběhla velmi dobře, tréninkový plán jsme splnili podle představ. Odehráli jsme i kvalitní zápasy proti ligovým dorostům z Hlučína, Žiliny nebo Ružomberoku, které jsme vyhráli."

Na marodce je pouze Gorniok, který si v přípravném utkání proti Gliwicím přivodil těžký výron v kotníku. "Ale jsem rád, že se nám jinak vyhýbaly zranění. Žádný hráč například neměl svalové problémy," těší trenéra Korytáře.

Velkou posilou do obrany je Bosňan Ibrahim Škahić. Ten už letos na jaře debutoval za A mužstvo v utkání proti Ústí nad Labem. "Jedná se o silového obránce, který má i s míčem velkou kvalitu. Jde vidět, že hrál v Bosně rok za muže, takže je výkonnostně dál než někteří hráči. Pokud bude nastupovat za U19, tak bude velkým přínosem a pomůže nám při zkvalitnění defenzívy," míní Radomír Korytář.

"Posílili nás také Bosňané Šindrič s Pilavdžičem. Především Pilavdžič se prosadil, má velkou šanci hrát v základní sestavě. Další novou tváří je Gorovič. Toho jsme dva měsíce testovali a šel nahoru po všech stránkách, takže u nás bude do června působit," pokračoval ve výčtu nových posil bývalý kouč mládeže ostravského Baníku.

Kádr U19 zatím opustil pouze brankář Jan Klečka, který odešel do Vítkovic.

Úvodní jarní mistrovské utkání sehraje starší dorost doma proti Břeclavi. První vzájemné měření sil skončilo remízou 2:2. "Tehdy jsme podali velmi dobrý výkon. Na 2:2 jsme inkasovali v poslední minutě. Soupeř byl silový a těžil ze standardních situací, na to se zaměříme," vzpomíná Korytář na sobotního protivníka.

"Ale především chceme, aby se soupeři přizpůsobovali naší hře. Našim cílem je hrát pěkný kombinační fotbal s kvalitní defenzívou. Rádi bychom navázali na podzimní výkony," uzavřel hlavní trenér MFK OKD Karviná U19 Radomír Korytář.

Utkání MFK OKD Karviná U19 - Břeclav začíná 24. března od 10:15 na umělé trávě areálu Kovona.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo