Generální partner
Světlý režim
25. březen 2012

Skvělý obrat rozhodl o vítězství Karviné nad Spartou

MFK OKD Karviná ve 20. kole druhé nejvyšší soutěže obrátil nepříznivý vývoj proti juniorce pražské Sparty a po brankách Vrány a Mišinského zvítězil 2:1.
MFK Karviná
neděle 25.3.2012
2:1
(0:0)

Diváci: 1935
AC Sparta Praha B
Paleček - Mráz, Bolf (63. Hrtánek), Cverna, Hoffmann (20. Knötig) - Motyčka - Ciku, Savić (46. Bartozel), Mišinský, Bartošák - Vrána.
Holý - Jánoš, Tomášek, Krch, Frýdek - Kadeřábek (82. Rada), Jirásek (38. Hušek), Folprecht, Hybš - Juhar, Sýkora.
Branky: 80. Vrána, 88. Mišinský - 69. Juhar
Žluté karty: 22. Motyčka, 32. Cverna, 50. Vrána, 66. Mišinský, 90. Bartošák - 22. Holý, 64. Juhar
Červená karta: 88. Mišinský - 32. Tomášek
Rozhodčí: Váňa - Kovařík, Zeman.

Komentář

Na Městském stadionu se v neděli odpoledne sešla letos rekordní návštěva, utkání přihlíželo 1935 platících diváků. Před utkáním proti Spartě "B" byla Karviná pasována do role jasného favorita. Podzimní vzájemný souboj skončil vítězstvím MFK v poměru 2:1.

Juniorka pražské Sparty působila v prvním poločase sympatickým dojmem a vůbec nepřipomínala tým, jenž uzavírá tabulku druhé ligy. Diváci na Městském stadionu viděli oboustranně vyrovnanou partii. Hrálo se především uprostřed hřiště bez šancí.

Důležitý moment utkání nastal ve 32. minutě, kdy Bartošák utekl sparťanské obraně a záhy jej ve vyložené příležitosti nedovoleně zastavil Tomášek. Od sudího Váni uviděl hostující bek červenou kartu.

Karvinští fotbalisté se v početní výhodě přemístili na polovinu Sparty a trpělivě dobývali obrannou tvrz soupeře, letenské mužstvo ale bránilo velmi soustředěně a domácí se do žádné vyložené šance nedostali.

Naopak Sparta i v deseti mužích dokázala pořádně provětrat karvinskou defenzívu. Ve 40. minutě Hybš krásně prošel přes obranu MFK, ale na brankáře Palečka nevyzrál. První poločas tak skončil bez branek.

Sparta byla aktivní i po změně stran. Nebezpečné byly především rychlé protiútoky hráčů v rudých dresech. Karvinští fotbalisté drželi míč a snažili se hledat skulinky v defenzívě Sparty, vázla však finální přihrávka. Když už se po akci Motyčky dostal do výhodné pozice Bartošák, nasměroval svou přihrávku na prvního bránícího hráče Pražanů.

V 69. minutě přišla velká nepříjemnost pro mužstvo trenéra Karla Kuly. Sparta podnikla protiútok do rozhozené obrany, Kadeřábek vysunul Juhara a ten překonal osamoceného Palečka. Infarktové chvíle nadále pokračovaly, o několik minut později mohl zvýšit na rozdíl dvou branek po dalšího brejku Sýkora, ale naštěstí pro Karvinou minul.

Nedáš - dostaneš. Poslední desetiminutovka patřila Karviné. V 80. minutě se Vrána pohotově zorientoval ve vápně Sparty a nekompromisní střelou vyrovnal na 1:1.

V 88. minutě Městský stadion explodoval nadšením, domácí Karviná otočila na 2:1! Střelu Vrány stihl brankář Holý vyrazit, ale jen před dobíhajícího Mišinského, který dopravil míč do sítě. Vítěznou branku oslavil Mišinský tak bouřlivě, že od rozhodčího uviděl druhou žlutou kartu a šel pod sprchy.

Fotbalisté Karviné si v závěru těsné vedení pohlídali a připisují si vydřené tři body za vítězství 2:1. Tento výsledek vrátil MFK na čtvrté místo v tabulce druhé nejvyšší soutěže.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905