Generální partner
Světlý režim
19. květen 2012

Produktivnější Zbrojovka si odváží z Karviné tři body

Loučení s domácím publikem nevyšlo karvinským fotbalistům podle představ. Ačkoli měli svěřenci trenéra Kalivody převahu a více šancí, podlehli Zbrojovce Brno 0:1
MFK Karviná
sobota 19.5.2012
0:1
(0:1)

Diváci: 672
FC Zbrojovka Brno
Paleček - Hrtánek, Bolf (72. Motyčka), Cverna, Hoffmann - Ciku (80. Bartozel), Jursa, Gonda (51. Mišinský), Vladavić, Bartošák - Juřena
Martin Doležal I - Pašek, Pernica, Buchta, Šíma - Hromek (64. Mezlík), Koloušek, Fall, Lutonský - Martin Doležal (78. Chigou) II, Švancara
Branky: 25. Lutonský.
ŽK: 7. Vladavić, 13. Hoffmann, 67. Hrtánek - 45. Pašek, 68. Fall.
ČK: 84. Pašek
Rozhodčí: Mikel - Chytil, Gallo.

Komentář

Úvodní minuty patřily Karvinským. Elvist Ciku se ve 4. minutě řítil po pasu Jursy sám na brankáře Doležela, ale obrovskou příležitost trestuhodně zahodil. V další nebezpečné akci Karviné měl opět prsty Ciku, ale z úhlu trefil tyč. Zbrojovka v odpovědi zahrozila Doležalem, ale bdělý Paleček proti němu včas vyběhnul.

V dalších minutách se hrál oboustranně ofenzivní fotbal a gólmani obou týmů museli být neustále ve střehu. Ve 25. minutě se ujala vedení Zbrojovka. Střelu Hromka sice karvinský Paleček stihl vyrazit, ale jen před nohy dobíhajícího Lutonského, který z dorážky rozvlnil síť – 0:1.

Ve 32. minutě využila Karviná okénka v obraně Brna. Vladavić s Bartošákem postupovali dva na jednoho, ale vyloženou šanci školácky zazdili. Ihned vzápětí se před branku Zbrojovky prodral Juřena, ale před Doležalem volil místo střely přihrávku a to neměl dělat.

Po klidné etapě prvního poločasu měl v závěru na kopačce vyrovnání aktivní Ciku, ale pokus o přehození Doležela mu nevyšel. Poslední slovo v prvním dějství měla Zbrojovka, ale Hromek po chytrém vysunutí Švancary na Palečka nevyzrál.

Po změně stran byla Karviná nadále aktivnější, blízko gólu byl Gonda, ale hlavou mířil do míst, kde stál připravený Doležal. V 72. minutě zahrozila Zbrojovka po razantní střele Kolouška, s niž si poradil Paleček.

V závěrečné honbě za vyrovnáním karvinskému celku nepomohlo ani vyloučení Paška, který šel v 84. minutě po druhé žluté kartě pod sprchy. Blízko byl Mišinský, ale pokus o obstřelení Doležala mu nevyšel.

MFK OKD Karviná podlehl Zbrojovce Brno 0:1.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905