Generální partner
Světlý režim
27. květen 2012

Juniorka je stále ve hře o postup

"B" mužstvo MFK OKD Karviná porazil v sobotním klání Moravskoslezského krajského přeboru Odru Petřkovice 3:1.
MFK Karviná B
sobota 26.5.2012
3:1
(0:0)

Diváci: 80
FC Odra Petřkovice
Hájek – Skácelík, Hrtánek, Zielonka, Zahatlan (70. Egermajer) - Kratka (46. Koutný), Janík, Savič, Presl – Ruisl (65. Káňa), Vladavić. Trenér: Petr Mašlej.
Otoupalík – Darda, Burian, Koudelný, Kornak – Horák, D. Štverka, Smékal (84. M. Sysala), Fojtík (56. Kašický) – Martinka, T. Sysala (79. Fishbach). Trenér: Václav Štverka.
Branky: 50. vlastní Koudelný, 56. Koutný, 84. Janík z pen. - 80. D. Štverka.
Rozhodčí: Jahoda
Žluté karty: 1:2.

Komentář

Karvinští neponechali nic náhodě a posílili své řady o čtyři borce druholigového kádru. Zahrál si i Bosňan Admir Vladavić, nejvýraznější zimní posila klubu. Ačkoliv to celý zápas bylo o hře na jednu bránu (tu petřkovickou), hosté nehráli vůbec špatně, spíš měli dost smůly. První gól si dali sami, ke třetímu pomohli domácím penaltou.

Karvinští měli prakticky neustále balon na nohou, Ostravané ale bránili svědomitě. „Soupeř na nás čekal v bloku, zatažený a celou dobu. Bylo to neustálé dobývání, s čímž jsme ale počítali. Moc nám nepomohlo, když jsme pár šancí zazdili. Až pak jsme přidali i důraz v šestnáctce, který nám vynesl branky,“ rekapituloval trenér Karviné Petr Mašlej.

„Dlouho nám to vycházelo, hráli jsme disciplinovaně, klukům mohu poděkovat za obětavý výkon,“ poznamenal jeho protějšek, zkušený trenér Odry Václav Štverka. „Jsem jenom zklamaný, že jsme si dali první vlastní gól a naštvaný za tu penaltu, která nakonec rozhodla. Takové momenty nás demotivují. Už minule doma proti Bohumínu byly proti nám písknuty podivné penalty. A pak rozhodčí ukonč zápas v 89. minutě,“ zlobil se trenér Štverka.

Jeho syn David dal nakonec kontaktní gól na 2:1, ale na překvapivý bod už hosté nedosáhli. „Když jsme snížili, měli jsme tam i nějaké další šance, ale musím uznat, že domácí měli více ze hry. Nemáme mančaft na to, abychom konkurovali týmu, jehož hráči trénují pětkrát týdně. A to nám ještě pět hráčů základu chybělo. Bortí se nám to, lepíme sestavu, jak se dá. Dneska hrál levého beka náš trenér dorostu, do hry šel i dorostenec. Nemáme vlastní béčko, takže ani odkud brát,“ poznamenal Štverka.

Pro domácí se ukázal jako chytrý tah nechat hrát ve středu pole tvořivého Vladaviće, jenž si dokázal díky brilantní technice poradit i proti početní převaze. „V první půli jsme ho postavili na kraj a nebylo to ono. Ani jeden ze středních halvů nedokázal rychle přehrát soupeře, teprve po poločase a změnách postů jsme Petřkovice konečně přehráli i brankově,“ pochvaloval si karvinský kouč Mašlej, jehož tým sehraje o víkendu stěžejní utkání v Českém Těšíně. „Ano, tam to bude rozhodující. My se do Těšína těšíme. Jedeme tam vyhrát,“ oplýval kouč karvinského béčka sebevědomím.

To Petřkovice už z postupové hry vypadly, ačkoliv před jarem měly výchozí pozici nejlepší. „Sestava se nám dost rozsypala díky zraněním. David Štverka hraje s omezením, čeká ho operace třísel, další hráči jsou mimo úplně, do toho nám občas někoho vyloučí. Včera mi volal obránce Tomek, že snědl špatné maso a chytly ho žaludeční potíže. A takhle to máme pořád. Prostě nejsou lidi. K tomu nás sráží i podobné verdikty rozhodčích... Přesto uděláme v závěru soutěže všechno pro to, abychom ještě adepty postupu prohnali,“ zakončil Štverka.

Zdroj: karvinsky.denik.cz

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo