Generální partner
Světlý režim
9. září 2012

Bod je málo, Karviná-Vlašim 0:0

Ani ve třetím domácím utkání za sebou svěřenci Pavla Malury nedokázali vyhrát. V neděli odpoledne remizovali s Vlašimí 0:0. Přestože se neinkasovalo, nálada po zápase nebyla dobrá.
MFK Karviná
neděle 9.9.2012
0:0
(0:0)

Diváci: 1245
FC Sellier & Bellot Vlašim
Rakovan - Cverna O., Mikula, Bolf, Knötig - Besta, Fischer, Hrtánek (46. Hottek), Vladavič - Juřena, Vrána (46. Mišinský, 71. Ciku).
Toma - Sus, Petrů, Macháček, Starý (45. Průcha) - Vebr (45. Kraus) - Jeřábek (90. Janda), Pokorný, Zachariáš, Matoušek - Jícha.

ŽK: Bolf, Hrtánek, Cverna O., Vrána, Hottek - Petrů, Jícha, Jeřábek, Toma.
Rozhodčí: Ochotnický - Kříž, Hock.

Komentář

Po jednozápasové absenci se do sestavy, i s ochrannou maskou, vrátil pravý bek Ondřej Cverna. Domácí začali s rozestavením 4-4-2 aktivně, ale nějaká větší šance nepřicházela. Až v šestadvacáté minutě pálil těsně vedle Roman Fischer. O deset minut později měli velkou šanci také hosté. Po centru ze standardní situace nedokázal jeden z vlašimských hráčů dostat zblízka míč do sítě. O minutu později se v nadějné šanci ocitl Aleš Besta, ale místo zakončení spadl. Před koncem poločasu to ještě začalo na hřišti jiskřit a rozhodčí rozdával žluté karty jako na běžícím pásu. Navíc kvůli zranění museli hosté dvakrát střídat, což je velká rarita.

Se střídáním nezahálel ani domácí kouč. Do druhé půle poslal místo Vrány a Hrtánka dvojici Vladimír Mišinský a Jakub Hottek. Pro druhého jmenovaného to byla premiéra v mistrovském utkání za náš klub. „Vystřídáním jsme se snažili reagovat na čtyři žluté karty, které jsme dostali v první půli. Vrána chodí do každého souboje naplno a hrozila druhá žlutá karta, byť třeba nezaviněná z jeho strany. A to jsme nechtěli riskovat,“ vysvětlil kouč Malura.

Po hodině hry vyslal jedovatou střelu po akci Juřeny s Bestou třetí do party Fischer. Jenže ta šla doprostřed brány, takže brankář Toma neměl problém si s ní poradit. O minutu později zaváhal ve středu hřiště Mišinský. Naštěstí však tuto brejkovou situaci Vlašimští nepotrestali a kopali jen roh, ze kterého žádné nebezpečí pro gólmana Rakovana nehrozilo. V sedmdesáté minutě musel kvůli zranění vystřídat Vladimír Mišinský, který si zřejmě natáhl zadní stehenní sval, a na hřiště přišel Elvist Ciku. V poslední desetiminutovce to ještě dvakrát zkoušel Jakub Hottek, ale bez úspěchu. Nutno podotknout, že především první střela nebyla vůbec špatná.

Diváci se tedy gólu nedočkali. MFK OKD Karviná remizovala s FC Graffin Vlašim 0:0. Pro nás je to další domácí ztráta, a přestože jsme neinkasovali, tak s bodem spokojeni být nemůžeme.

Ohlasy trenérů

Domácí trenér Pavel Malura: „Do ideálu mají naše výkony hrozně daleko. Nedaří se nám, nejsme schopni dát gól a s každou přibývající minutou jsme nervóznější. Nějak jsme se zasekli ve druhém kole na Bohemce a od té doby je to špatné. Chybí nám fotbalová kvalita a lehkost. Je to stále křečovité, ale musíme se s tím poprat.“

Hostující trenér Martin Frýdek: „Odehráli jsme výborný zápas a při troše štěstí a větším důrazu v šestnáctce, především při standardních situacích, jsme mohli odjíždět se třemi body. Taktika byla jasná, dobře bránit a podnikat rychlé a nebezpečné brejky. Přijeli jsme si do Karviné pro bod a ten máme, takže jsme spokojení.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo