Generální partner
Světlý režim
24. září 2012

Ve víkendových zápasech žáků uspěla jen třináctka

Jedině tým Zbyška Gazdy (U13) si o víkendu dokázal poradit se svým soupeřem. Starší žáci zajížděli na půdu Baníku Ostrava, ale i přes sympatické výkony odjeli s prázdnou. Na snímcích jsou tentokrát zachyceni hráči U12, kteří podlehli Hlučínu 10:12.

FC Baník Ostrava - MFK OKD Karviná U15 4:1 (2:0)

Branka MFK OKD Karviná U15: 57. Michalidis

Sestava MFK OKD Karviná U15: Ciupa - Kondziolka, Michalidis, Dostál, Hujo - Všetička (47. Bolec), Lingr, Štěrba, Jaworski (60. Chloň), Brevčinský (35. Ligocký) - Berešík (35. Egri).

Trenér Jan Lalop: „Utkání s nejlepším týmem soutěže jsme nezvládli, protože většina hráčů podala průměrný výkon a ten na takového soupeře nestačil. Domácí byli fotbalovější, důraznější v soubojích a dokázali nás potrestat za chyby v obraně. To jsme my bohužel na druhé straně nedokázali. Své příležitosti na skórování jsme svou zbrklostí a nepřesností nedotáhli do úspěšného konce. Jedinou branku jsme tak vstřelili v 52. minutě po rohu Jaworského a hlavičce Egriho, kterou brankář vyrazil pouze před Michailidise a ten hlavou skóroval. Utkání nám v plné míře ukázalo nedostatky na kterých musíme zapracovat abychom takové utkání lépe zvládli."

FC Baník Ostrava - MFK OKD Karviná U14 2:1 (0:0)

Branka MFK OKD Karviná U14: 46. Szotkowski

Sestava MFK OKD Karviná U14: Lipták - Hejda, Cieslawski, Kožusznik (65. Motyčka), Swaczyna - Pawlowicz (50. Piecha), Macko (56. Hruška), Kvapil, Feik, Szotkowski - Chmiel (70. Mrozek).

Trenér Martin Špička: „Pro nás velmi nešťastné utkání. Po celý průběh jsme byli více než vyrovnaným soupeřem Baníku a přesto jsme prohráli. První poločas se převážně odehrával mezi šestnáctkami. Hráli jsme ze zajištěné obrany a nepouštěli Baník do šancí. Vyráželi jsme do rychlých protiútoků, ale bohužel se nám ani jeden nepodařil dotáhnout do úspěšného konce. Do druhého poločasu vstoupil Baník tlakem a vypracoval si několik nebezpečných standardních situací, které obrana dobře odvrátila. Ve 46. minutě jsme se dostali ke slovu my. Feik vybojoval ve středu hřiště míč, přihrál Chmielovi, který prostrčil mezi stopery na Kvapila. Jeho střelu brankář vyrazil jen před sebe k Szotkowskému a ten se štěstím dopravil míč do sítě - 1:0. Branka Baníkem otřásla a my teď jen můžeme litovat, že v této fázi hry jsme neproměnili své šance na zvýšení náskoku. O výsledku utkání rozhodly dvě naše individuální chyby. První vyrobil do té doby výborně hrající Hejda, když v 58. minutě špatně vyhodnotil u našeho rohového praporku situaci jeden na jednoho. Soupeř zatáhl míč do šestnáctky a přihrávkou pod sebe na malé vápno našel neobsazeného spoluhráče, který vystřelil pod břevno a vyrovnal. Druhou hrubku jsme vyrobili čtyři minuty před koncem utkání. Na polovině hřiště se zahrával "míč rozhodčího". Baník sportovně vracel za naši obranu, ale bohužel se z naší obrany rozběhl jen Piecha a soupeřovi hráči!! Místo jednoduchého řešení herní situace jsme přihráli domácím. Jejich hráč šel sám na bránu a nekompromisně trestal. Jde vidět, že nám ještě schází konfrontace s těžkými družstvy tak, abychom dokázali dotáhnout utkání do vítězného konce. Do zimní přípravy je třeba zařadit kvalitní soupeře. Soupeři typu Hlučín (21:1), Orlová (12:0), Psczyna (14:0), GKS Tychy (12:3), na které jsme narazili v letní přípravě, nás určitě neposunou dál. I přes porážku musím kluky pochválit za předvedený výkon."

MFK OKD Karviná U13 – FC Hlučín 10:1 (4:1)

Branky MFK OKD Karviná U13: Soušek, Urban, Ostáš, Brzózka.

Sestava MFK OKD Karviná U13: I. sestava: Kux - Zorychta, Bijok, Bystroň (30. Urban) - Vlachovský, Seriš, Kaczmarczyk - Ostáš (30. Kisza). II. sestava: Skocz - Madej, Mynář, Bielan (30. Wasniowski) - Soušek, Mrózek, Kretek (30. Dobeš) - Brzózka.

Trenér Zbyšek Gazda: „Vítězství v tomto utkání nás nemůže těšít. Soupeř přijel s 12 hráči, a tak se hrálo pouze na jednom hřišti. Více to vyhovovalo Hlučínu, protože jeho hráči byli pořád v jednom tempu, naopak my jsme střídali dvě skupiny. V prvním poločase nám nešla jednoduchá kombinace, a tak se soupeř dostával k míči zadarmo. Druhý poločas už byl pohlednější a nepouštěli jsme Hlučín do hry. Spousta nevyužitých šanci, tři tyče a spousta střel po bráně mohla vyznět lepším výsledkem. Opět se budu opakovát, že pochvalu si zaslouží jen ti, kteří odevzdali maximum - a těch v neděli nebylo moc."

MFK OKD Karviná U12 – FC Hlučín 10:12 (5:4)

Branky MFK OKD Karviná U12: 35., 45. a 52. Kubiena, 8. a 25. Jurčák, 27. a 37. Šťastný, 15. Kobza, 30. Streit, 54. Coufal.

Sestava MFK OKD Karviná U12: I. sestava: Novák - Šenkýř, Věčorek, Zielina (40. Chobot) - Kubiena, Holzer, Kobza - Brabec. II. sestava: Kunz - Klepek, Toroň, Mendlík (30. Gráca) - Coufal, Streit, Jurčák - Šťastný (30. Štromp).

Trenér Lumír David: „Nedělní utkání bylo od počátku herně vyrovnané. Soupeř se sice brzy dostal do tříbrankového vedení, ale do poločasu kluci skóre otočili. Hrál se pěkný kombinační fotbal po zemi na obou stranách. Rozhodlo to, že soupeř pokud cítil, že je pod větším tlakem, tak si pomáhal výkopem brankáře, narozdíl od nás. My hrajeme za každou cenu postupný útok a z toho vyplynuly rozhodující chyby. Možná bychom dokázali udržet dvoubrankové vedení deset minut před koncem, kdybychom si taky pomohli výkopem, ale bylo by to na úkor učení se hrát pod tlakem."

MFK OKD Karviná st. žáci C – Frýdlant nad Ostravicí 1:16 (0:8)

Branka kar. st. žáků C: 50. Lotter.

Sestava kar. st. žáků C: Zezulka - Skalka, Egermajer, Szafarczyk, Chybík, Špernoga, Vrba, Lotter, Mareš, Meisner, Tannert.

Trenér Petr Špička: „Velká absence hráčů z důvodu nemoci ovlivnila celkový dojem ze zápasu. Nastoupili jsme v osmi lidech a až ve 25. minutě nás doplnili hráči z mladších žáků."

MFK OKD Karviná ml. žáci C – Frýdlant nad Ostravicí 0:9 (0:4)

Sestava kar. ml. žáků C: Foltýn - Mareš, Meisner, Tannert, Kuljowsky, Chobot, Franek, Oleownik, Gasior, Míka, Turoň, Kardoš.

Trenér Petr Kendzior: „K zápasu se těžko něco říká. Opory družstva hrály za starší žáky a někteří kluci jsou nemocní. Zbytek není tak sehraný."









Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo