Generální partner
Světlý režim
10. prosinec 2012

Třináctka ovládla Arsenal Cup

Tým Zbyška Gazdy vyhrál ve slovenské Korni mezinárodní halový turnaj žáků ročníku 2000 a mladší. Karvinští zdolali ve finálovém duelu až v osmé sérii penalt Kuřim a radují se z prvenství.

Do bojů o titul mikulášského krále turnajů Arsenal Cup. Na velmi kvalitním povrchu ve špičkové hale v Korni se do turnaje zapojilo 16 týmů. Hrálo se ve dvou skupinách po osmi družstvech a podle umístění v nich si pak jednotlivé kluby proti sobě změřily síly o konečné umístění v turnaji. Karviná se ve skupině A střetla postupně se Vsetínem A, Turzovkou, Ratiboří, Čadcou, Kroměříží, Trnavou a Dubnicou. „Skupinu jsme vyhráli po velmi pěkných a dramatických zápasech. Klukům turnaj náramně vyšel a to díky předvedené hře. Navíc všichni podali svůj nadstandardní výkon,“ chválil trenér Gazda. Jeho svěřenci si v základní skupině nedokázali poradit jen s Ratiboří. Tento zápas skončil bez branek.

Ve finále čekal na Karvinou tým FC Kuřim. Podle trenéra Gazdy to chtělo na soupeře hned od úvodu vlétnout a z tlaku vstřelit rychlý gól. To se taky podařilo. Ve čtvrté minutě se prosadil David Seriš. Bohužel toto vedení se nepodařilo navýšit a přišel trest. Tři minuty před koncem z ojedinělé šance hosté po standardní situaci vyrovnali. „I přes velkou snahu utkání vyhrát se nám už nepovedlo skórovat a rozhodnout musely penalty,“ uvedl Zbyšek Gazda.

Po třech sériích byl stav 2:2 a na řadu přišla „náhlá smrt“. V této fázi se psychicky nejlépe cítili Bystroň s Motlochem. Právě druhý jmenovaný to vzal na sebe a do samotného rozhodnutí proměnil pět pokutových kopů. Až v osmé sérii fantastický zákrok brankáře Skocze rozhodl o vítězi tohoto napínavého finále. „Všichni hráči včetně rodičů si zaslouží velké poděkování a pochvalu,“ doplnil Gazda.

Výsledky Karviné ve skupině - FC Vsetín A 6:0, Turzovka 2:0, Ratiboř 0:0, Čadca 2:0, Kroměříž 2:1, Trnava 1:0 a MFK Dubnica 1:0.

Celkové pořadí: 1. MFK OKD Karviná, 2. FC Kuřim, 3. Vsetín A, 4. Juventus Žilina, 5. Vítkovice, 6. Kroměříž, 7. Ratiboř, 8. Vsetín B, 9. Čadca, 10. Slavia Brno, 11. Trnava, 12. Šumperk, 13. Dubnica, 14. Jupie Badin, 15. Turzovka, 16. Velké Karlovice+Karolinka.

Turnaje se zúčastnili: Kux, Skocz, Zorychta, Vlachovský, Motloch, Bijok, Madej, Bielan, Bystroň, Kretek, Seriš, Kaczmarczyk, Soušek, Ostáš, Brzóska.









Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo