Generální partner
Světlý režim
18. květen 2013

Béčku stačila k rozhodnutí úvodní půlhodina

Takový výsledek nečekal asi nikdo. Karvinský rezervní celek deklasoval čtvrtý tým tabulky na jeho hřišti 4:0. Dvě branky vstřelil kapitán Martin Janík a po jedné přidali Václav Cverna s Jakubem Fulnekem. Rezerva se touto výhrou posunula v tabulce o příčku výš a je dvanáctá s jednatřiceti body.
Valašské Meziříčí
sobota 18.5.2013
0:4
(0:3)

Diváci: 0
MFK Karviná B
Hájek - Cverna O., Hrtánek, Cverna V., Pavlík (68. Žebrok) - Janík, Sobala - Koutný, Vaclík (46. Skácelík), Cudrák (46. Fulnek) - Legierski.
Branky: 2. a 5. Janík, 25. Cverna V., 64. Fulnek
ŽK Karviné: Hrtánek
Rozhodčí: Handlíř

Komentář

O osudu zápasu bylo prakticky rozhodnuto po pětadvaceti minutách, ve kterých se svěřencům Jindřicha Dohnala podařilo třikrát skórovat. Ve zbytku utkání si náskok zkušeně pohlídali, přestože se domácí snažili s výsledkem něco dělat a ve druhé půli byli nebezpečnější. Jejich tlak však utnul z brejku Jakub Fulnek, který tak dal skóre konečnou podobu.

Start snů. I tak by se dalo nazvat úvodních pět minut utkání. Hned v první minutě chytil tutovku Martinu Janíkovi domácí gólman Zimek. Karvinský kapitán však nesmutnil dlouho. Z následného rohového kopu se míč dostal až k němu na zadní tyč a možná i s trochou štěstí otevřel účet zápasu. Za tři minuty došlo k přečíslení domácí obrany a úspěšným zakončovatelem celé akce byl opět Janík a hosté už vedli o dvě branky.

Aby toho nebylo pro domácí málo, tak v pětadvacáté minutě po dalším rohovém kopu zamířil přesně Václav Cverna. Valmez kontroval za dvě minuty první zajímavější akcí, když nebezpečně z dálky pálil jeden z domácích hráčů. Hájkovi však příliš starostí nenadělala. Deset minut před přestávkou už mohlo být hůř. S dávkou štěstí přežili hosté obrovský závar ve vlastním vápnu. Těsně před pauzou pak Navrátil podnikl po pravé straně rychlou akci, nacentroval na Macíčka, kterého však vyvedl z rovnováhy pět metrů od branky Tomáš Hrtánek a proto jeho hlavička skončila vysoko nad bránou. V prvním poločase tak Karvinští ukázali domácímu celku lekci z produktivity.

Necelých dvacet minut druhé půle bylo v režii Valašského Meziříčí, které však z tlaku nic nevytěžilo. Naopak udeřilo na druhé straně. V 64. minutě vyslal Mariusz Sobala do brejku Jakuba Fulneka a ten se nemýlil a upravil na konečných 4:0. Po dvou domácích remízách mohl mít trenér Jindřich Dohnal důvod k úsměvu a spokojenosti. „Důležitá výhra, která se zrodila v samotném úvodu díky dvěma rychlým brankám. Kluci se uklidnili a vývoj utkání kontrolovali. Domácí si opravdu vyloženou šanci nevytvořili. Měli sice převahu na míči, ale ani to jim nebylo nic platné. My jsme si počkali na brejky a udeřili. Za takový výkon musím všechny kluky pochválit,“ konstatoval Dohnal spokojeně.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo