Generální partner
Světlý režim
6. červen 2013

Lukáš Kurušta: Trenérům jsem za šanci vděčný

Další, kdo si odbyl premiéru za áčko byl ve středečním utkání ve Zlíně osmnáctiletý karvinský reprezentant Lukáš Kurušta. Právě Kuruštovi dal trenér Josef Mazura důvěru od začátku utkání ve Zlíně.

Prvních pětačtyřicet minut za A tým Karviné máte za sebou. Dobrá zkušenost?

Byl to můj první mistrovský zápas. Párkrát jsem zasáhl pouze do přípravných utkání. Ze začátku jsem měl velkou trému, bál jsem se něco vymyslet.

Kdy to z vás spadlo?

Po dvaceti minutách jsem se dostal do rytmu. Ale celkově byla hra strašně rychlá. Nedá se to vůbec srovnat ani s divizní soutěží, kterou hrajeme s rezervním týmem. Opravdu neporovnatelné, především co se týče síly. Tvrdé až tak ne, ale silovější určitě.

Do druhého poločasu vás vystřídal Jakub Legierski. Bylo to vynucené střídaní?

Nevím, cítil jsem se v pohodě. Trenér asi vycítil tu mojí nervozitu a chtěl dát šanci i Kubovi. Já jsem každopádně rád i za těch pětačtyřicet minut. Bylo to super.

Prožíváte vynikající sezónu. Se starším dorostem jste postoupili do I.dorostencké ligy, teď jste stihl první start za áčko. Ke spokojenosti tedy chybí ještě záchrana béčka, je to tak?

S dorostem jsme nezačali nejlépe, ale po debaklu na Sigmě jsme se rozjeli a naskočili do vítězného vlaku. Všechno nám vycházelo až nad očekávání dobře a zaslouženě jsme mohli už minulý týden oslavit postup do celostátní ligy staršího dorostu. Co se týče áčka, tak jsem vděčný trenérům, že mi tu šanci dali. Opravdu jsem hodně šťastný.

A béčko?

Musíme divizi zachránit. Snad pomůžou i kluci z ročníku 1994, se kterými jsme vykopali postup v dorostu. Bezpodmínečně musíme porazit v sobotu Mohelnici. Věřím, že se nám to povede.

Možná jedinou kaňkou na sezóně je neúčast s reprezentací U18 na turnajích v ruském Petrohradu a Portugalsku. Byl jste hodně zklamaný, když vás kouč Csaplár nevzal?

Kdo by nebyl, že? Ale na druhou stranu musím uznat, že mi vůbec nevyšlo přátelské dvojutkání s Polskem, což byla vlastně generálka na turnaj do Portugalska. Necítil jsem se v optimální pohodě a hrál jsem prostě špatně. Nebudu se na nic vymlouvat.

A vaše cíle do příští sezóny?

Prioritou bude I.dorostenecká liga. Chtěl bych, abychom hráti střed tabulky, ale bude to velmi těžké. Jako nováček se budeme chtít především zachránit. Odchází nám kluci z ročníku 1994, kteří byli oporami. Kádr se musí vhodně doplnit, aby nám to šlapalo. Ale to už je na trenérech.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo