Generální partner
Světlý režim
27. červenec 2013

Sezóna začíná prvním zápasem ve Varnsdorfu

Po deseti dnech dovolené a pěti týdnech přípravy se pro karvinské fotbalisty rozbíhá nový ročník Fotbalové národní ligy. V neděli odpoledne, na druhé straně republiky, vyběhnou k zápasu ve Varnsdorfu.

Karvinští poprvé po třech sezónách, kdy zahajovali sezónu na domácím hřišti, cestují na to soupeřovo. „Zda to byla či nebyla výhoda, se ukáže až po zápase,“ zasmál se trenér Josef Mazura. Z historie opravdu vyplývá, že hráči s logem OKD na prsou naposledy zahajovali sezónu na hřišti soupeře 2.srpna 2009 v Čáslavi, odkud odjeli s prázdnou po porážce 1:3. Tento zápas si mohou pamatovat pouze dva fotbalisté současného kádru, Josef Hoffmann s Vladimírem Mišinským. Další zajímavostí je určitě skutečnost, že po tomto utkání následoval první domácí duel proti Hradci Králové. Stejně tak tomu bude i příští neděli, kdy právě tento východočeský klub do Karviné přijede. V následujících sezónách se začínalo doma - 2010/2011 proti Mostu (4:0), 2011/2012 s Čáslaví (1:2) a 2012/2013 s Pardubicemi (1:0).

Zkušený karvinský kouč neponechává s celým realizačním týmem nic náhodě a na dalekou cestu se společně s fotbalisty vydal autobusem už v sobotu dopoledne. „Určitě je to lepší. Nikdy nevíte, co vás po cestě může potkat. Všichni zajisté mají v živé paměti, jak k nám právě Varnsdorfští přijeli v květnu jen krátce před samotným utkáním. Toho se chceme vyvarovat. A za další, kluci budou pohromadě a koncentrovaní pouze na zápas,“ prohlásil Mazura.

Tomu přidělává před nedělním utkáním vrásky zdravotní stav dvou členů základní sestavy. Vladimír Mišinský a Elvist Ciku mají zdravotní problémy. Jejich start je nejistý. „Uvidíme, budeme to řešit až na poslední chvíli,“ řekl k tomuto tématu Mazura. Jeho protějšek Zdenko Frťala vstupuje se svými svěřenci do nové sezóny v upravené sestavě. Mužstvo opustili Fabián, Soběslav, Dobrovolný a Martan.

V minulé sezóně skončil Varnsdorf s devětačtyřiceti body na pátém místě. Je potřeba zmínit, že většinu bodů ale nastřádal tento klub v domácím prostředí. Venku to už tak slavné nebylo, pouhých čtrnáct bodů jsou toho jasným důkazem. Na startu sezóny se zdá být problémem defenziva. Debakl v generálce před úvodním kolem Poháru České pošty 3:7 v Mladé Boleslavi je toho jasným důkazem. „Šance si vytváříme, v tom problém není. Propadáme však v obraně," vystihl problém pro děčínský deník Zdenko Frťala.

Náladu si Varnsdorfští zvedli v již avizovaném pohárovém střetnutí, když porazili Nový Bor 3:0 a v dalším kole je čekají atraktivní prvoligové Teplice. „My teď Teplice neřešíme. Pro nás je hlavní nedělní zápas s Karvinou. Chceme dobře odstartovat,“ doplnil Frťalův asistent Ivan Kopecký. Zápas FK Varnsdorf – MFK OKD Karviná začíná v neděli od 17 hodin a řídit jej bude jako hlavní rozhodčí pan Jan Kalenda. Na čarách mu budou asistovat pánové Vaňkát a Pilný.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo