Generální partner
Světlý režim
8. srpen 2013

Očekáváme parádní atmosféru, říká před derby Paleček

Ostře sledované a očekávané derby se neúprosně blíží. Karvinští se už v sobotu odpoledne představí na hřišti nováčka FNL Frýdku Místku. Na utkání se těší rovněž brankář Lukáš Paleček, který prozatím jasně dokazuje oprávněnost jedničky mezi třemi tyčemi v týmu kouče Josefa Mazury.

Dvě kola, dvě výhry. V karvinské kabině prozatím musí fungovat velká spokojenost. Optimismus však Lukáš Paleček krotí. „Je to pořád jen začátek soutěže. V obou zápasech jsme chtěli bodovat a je fajn, že se nám je podařilo zvládnout za tři body. Ale chtělo by to předvést takovou šňůru jako v jarní části minulé sezóny,“ řekl Paleček.

Karvinský gólman může být prozatím spokojený i sám se sebou. Především ve Varnsdorfu několikrát své spoluhráče podržel. „Opět opakuji, že jsme na začátku a těžko si představit, že si udržím výkonnost celých třicet kol. Ale samozřejmě čím déle se nám všem bude dařit, tím lépe,“ přeje si třiatřicetiletá brankářská jednička, před kterou se v obranné čtveřici během letní přestávky vyměnil pouze jeden hráč. Jiřího Homolu nahradil Mihailo Jovanovič. Ostatní tři stabilní členy zadních řad nechal trenér Mazura pohromadě. „Zatím je vše bez problémů, Mihailo poslouchá,“ usmál se Lukáš Paleček.

V sobotu je na programu derby ve Frýdku Místku. Karvinští kvitují, že konečně nebudou cestovat nikam daleko. Do Frýdku je to čtyřicet kilometrů. „To je samozřejmě příjemné. Druhá věc je atmosféra. Na první utkání Frýdku prý přišlo tři a půl tisíce lidí. V sobotu čekám podobnou ne-li vyšší návštěvu. Navíc přijedou i naši fanoušci. Zápas proběhne určitě v super atmosféře,“ myslí si Paleček, který tímto ještě v tuto chvíli nerozhodné fanoušky na zápas zve.

Nejen on si bude muset dát pozor na útočníka domácích Hynka Prokeše. Ten byl v Karviné během přípravy na zkoušku, ale nakonec jeho angažování nedopadlo a zakotvil právě u Valcířů. Hrozí od něj největší nebezpečí? „Možná ano, protože se trefil dvakrát do sítě Bohemky, i když ta prozatím vypadá podle výsledků hodně bledě,“ dodal závěrem Paleček.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo