Generální partner
Světlý režim
31. srpen 2013

Novojičínská destrukce slavila bohužel úspěch

Rezervní celek v sobotu odpoledne podlehl v domácím prostředí hostům z Nového Jičína 0:1. O jedinou branku zápasu se postaral hostující Martin Repa, který už po čtvrthodině proměnil penaltu. Karvinští mohou opět litovat zahozených šancí a upřené penaltě.
MFK Karviná B
sobota 31.8.2013
0:1
(0:1)

Diváci: 0
FK Nový Jičín
Dočekal - Káňa, Zielonka, Roman, Cverna O. - Janík, Taraba - Kubiena, Fischer, Nowinski (54. Pavlík) - Limanovský.
Šrom - Hejdušek (34. Ollender), Malina, Nippert, Plešek - Rybařík, Molnár, Bajer, Moravčík - Smolarčík (88. Lokša), Repa.
Branka: 15. Repa z pen.
ŽK: Janík, Kubiena, Taraba, Fischer - Rybařík
Rozhodčí: Krištof

Komentář

Od samotného začátku utkání se Nový Jičín snažil o všechno možné, kromě fotbalu. „Kluky jsem na tenhle styl hostujícího celku připravoval a to se do puntíku potvrdilo. Navíc vycházeli z defenzivy a vepředu mají šikovné hráče, na které všichni nakopávají míče. Po vstřeleném gólu se ještě více zatáhli a nám se logicky hrálo ještě hůř,“ řekl trenér Jan Pejša.

Všechno mohlo být jinak hned po deseti vteřinách hry. To se totiž okamžitě po rozehrání dostal do šance Martin Limanovský, ale gólman Šrom jeho střelu vyrazil. Klíčový okamžik nastal ve 14. minutě. Jozef Roman, který se vrátil po jednozápasové absenci, v pokutovém území nakopl či šlápl na nohu hostujícího Smolarčíka a pískala se penalta. Tou nepohrdl Martin Repa a poslal hosty do vedení. Po půlhodině přišla pohledná akce domácích z levé strany. Martin Limanovský na hranici vápna sklepl na Romana Fischera, jehož střela letěla těsně vedle. Tohle se dalo proměnit!

Hosté ojediněle zahrozili až těsně před přestávkou. Po brejku slabě zakončoval Smolarčík. S touto střelou neměl David Dočekal v bráně žádné starosti. Druhý poločas byl prvních dvacet minut nezáživný, poté však domácí zvýšili obrátky a přišly také šance na vyrovnání. Tu největší měl Limanovský, který po prostrčení od Fischera volil nešťastně kličku místo střely z první a gólman Šrom si konec akce pohlídal. V 73. minutě opět finálně nezakončil Limanovský a následně našel pěkně Pavlík přihrávkou nabíhajícího Káňu, kterého střela zamířila vedle brány.

Zmar přišel deset minut před koncem. Domácí přečíslili hostující tým, který ve vápně dokonale rozebrali, ale jak Limanovský, tak ani Přemek Pavlík ve velkých šancích neuspěli. „Soustředil jsem se, aby mi míč neodskočil a nakonec se mi to nepodařilo trefit ideálně,“ řekl po zápase hráč s číslem 11 na dresu.

Hned za minutu byl v pokutovém území evidentně stažen za dres Roman Fischer, ale k překvapení všech se penalta nepískala. S pocitem hořkosti a rozčarovaní tak odcházeli ze hřiště domácí fotbalisté po závěrečném hvizdu. Trenér Jan Pejša měl také k dobré náladě hodně daleko. „Naší školáckou chybou jsme dostali hosty do vedení a ti poté ještě více zalezli a spoléhali už jen na brejky. V první půli jsme nevyužili dvě velké šance a po změně stran taky, kdy netrefíme pořádně ani takřka prázdnou bránu. To jsou šance, které nás nejen v tomto utkání stáli body,“ hodnotil Pejša.

Karvinský trenér nebyl rovněž spokojený s výkony několika svých svěřenců. „Nebudu jmenovat, ale někteří nepředvedli výkon, na jaký mají. Ale opět mohli všichni vidět, že kluci dřeli a chtěli aspoň vyrovnat. Šance jsme si ke konci utkání vytvářeli, ale kámen úrazu je koncovka,“ dodal závěrem Jan Pejša.

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905