Generální partner
Světlý režim
25. září 2013

Pohárová stopka od Domažlic

Učinkování svěřenců Josefa Mazury v tomto ročníku Poháru České pošty skončilo na půdě třetiligových Domažlic. Karvinští 550 km od domova podlehli nadšeně bojujícím domácím 3:1. Jedinou branku Karviné vstřelil na začátku druhé půle Elvist Ciku.
TJ Jiskra Domažlice
středa 25.9.2013
3:1
(1:0)

Diváci: 653
MFK Karviná
Ticháček - Knakal, Chocholoušek, Bauer, Pyrka D. - Bezděk (69. Kasýk), Pyrka M., Mužík (85. Kůžel), Braun, Bárta (60. Došlý) - Dvořák.
Pindroch - Cverna O. (37. Cverna V.), Uvíra, Jovanovič, Knötig - Fiala (43. Gonda) Vaněk, Ciku, Eismann - Mišinský (63. Svatonský) - Pavelka.
Branky: 18. Knakal, 53. Mužík, 56. Dvořák – 49. Ciku
ŽK: Pyrka D. - Cverna O., Cverna V., Pavelka
Rozhodčí: Nenadál - Hock, Arnošt

Komentář

Trenér Mazura nechal doma kapitána Mikulu nebo Josefa Hoffmanna. Kapitánskou pásku tak navlékl Vladimír Mišinský a poprvé po zranění se na hřiště podíval Mihailo Jovanovič. Druholigovému favoritovi zápas vůbec nevyšel. Domácí jsou naopak postrachem favoritů. Nejprve se na jejich hřišti poroučeli klokani z Ďolíčku a nyní i aktuálně třetí tým Fotbalové národní ligy.

Samotný začátek byl z obou stran opatrný. Až po osmi minutách se do velké šance dostali domácí, kteří se zcela jednoduše dostali až do vápna, kde míč po střele jednoho z nich jen o centimetry minul pravou tyčku. Za čtyři minuty se po krásné kombinaci dostali do zakončení i hosté, ale Mišinský se po přihrávce Eismanna dostal do postavení mimo hru. V 18. minutě se poprvé měnilo skóre. Bárta nacentroval na zadní tyč, kde byl zcela osamocený Knakal a zblízka do prázdné branky minout nemohl.

Karvinští se během prvního poločasu k žádné akci překvapivě vůbec nedostali. Vázlo snad úplně všechno, na což reagoval trenér Mazura hned dvěma střídáními. Ondřeje Cvernu nahradil ve 37. minutě jeho bratranec Václav a dvě minuty před poločasem vystřídal Matěje Fialu ještě Michal Gonda. „Bylo to z výkonnostních důvodů,“ poznamenal.

Utkání se rozhodlo během patnácti minut po změně stran. Ve 49. minutě vyrovnal Elvist Ciku, ke kterému se dostal balon a ten během třetího zápasu vstřelil už třetí gól. Vyrovnáno však nebylo dlouho. Domácí si takřka ihned vzali ztracené vedení zpět. Z přímého kopu překonal brankáře Pindrocha přesnou střelou Mužík. Vyrovnání měl na kopačkách Mišinský, ale v solidní šanci zamířil levačkou nad bránu. Z protiútoku udeřily Domažlice potřetí. Dvořákovu střelu nejdřív hostující obránci zblokovali, ale ten se nenechal odbýt, zabojoval a z dorážky překonal Pindrocha potřetí.

Zdramatizovat duel mohl šest minut před koncem střídající Jan Svatonský, ale v tutovce volil špatné zakončení a nohou trefil snad z metru pouze břevno. V poslední minutě ještě domácí nastřelili po rychlém brejku tyč, ale to jim v konečném důsledku vůbec nevadilo. Po výsledku 3:1 pro domácí Domažlice je tedy jasné, že se Karviná a široké okolí vysněného dvojzápasu s Viktorií Plzeň nedočká.

Trenér Josef Mazura byl po utkání hodně rozmrzelý a naštvaný. „Je to ostuda! Bez bojovnosti a nasazení se prostě fotbal hrát nedá. První půle byla totálně špatná. Ta druhá už byla lepší, ale nestačilo to. Rozhodujícím momentem byl gól ze standardní situace. Navíc první a třetí gól jde jednoznačně na vrub našich hráčů,“ řekl. Domácí po Bohemce z Ďolíčku vyřadili další favorizovaný tým. „Něco umět museli, to jsme samozřejmě věděli. Nemůže se ale stávat, aby nás tým z třetí ligy přehrával. Prohrávali jsme osobní i hlavičkové souboje. V tomto zápase bylo vše špatně a po zásluze jsme z poháru vypadli,“ dodal karvinský trenér.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo