Generální partner
Světlý režim
9. srpen 2009

Nevydařená domácí premiéra

Fotbalisté Karviné podlehli svému soupeři i ve druhém kole II. fotbalové ligy. Na vlastním hřišti si proti Hradci Králové sice vytvořili o hodně více šancí než „votroci“, ale ti byli v koncovce přesnější a odvezli si domů těsnou výhru 1:0.

Jako první zahrozili domácí. Ve 12. minutě střílel Opic po přízemním centru Milosavljeva těsně vedle levé Lindrovy tyče. O minutu později si Opic zpracoval míč ve vápně a z otočky pálil vedle tyče pravé. Hradec se snažil o otevřenou partii, veškeré pokusy o zteč Kafkovy svatyně však byly nedotažené.

V 17. minutě hlavičkoval po Jursově centru jen těsně nad Pavlík. Pak ale udeřili hosté. Černý po brejku prokličkoval mezi obránci a v pohodě zavěsil – 0:1. O okamžitou odpověď se snažil Ficek, jehož přímák proletěl dva metry vedle šibenice.

Inkasovaný gól domácí zaskočil. Trenér Leoš Kalvoda ihned reagoval výměnou krajních záložníků Tchamiho s Fickem, kteří si prohodili pozice. Větší šanci už si však domácí nevypracovali. Ostatně to hosté také ne, a tak se do kabin odcházelo za stavu 0:1.

Úvod druhé půle nepřinesl nic zajímavého. Až v 57. minutě se po průniku Juroszka a špatně trefeném míči ze strany Milosavljeva ve vyložené příležitosti ocitl Opic. Měl to však těžké, nemohl dostatečně dobře reagovat, takže jeho hlavička prosvištěla nad břevno.

Na opačné straně protáhl Kafku jedovatou ranou Pilař a do hry Karviné se začaly loudit nepřesnosti. Trenér Kalvoda začal riskovat, do hry šel místo levého beka Staše další útočník Pontus, ale v 72. minutě to byl opět hradecký hráč, konkrétně Chleboun, který pálil zpoza vápna mimo.

Čtvrthodinu před koncem si zkusil kličkovanou karvinským pokutovým územím i střídající Janoušek, ale nevyzrál na Kafku. Karvinští se pak dostali ke slovu zase Opicem, jeho tečovanou ránu zblokovali hradečtí obránci o milimetry vedle své tyče.

Obří šanci pak spálil i Pontus, jehož pokus skončil v navlas stejných místech. Domácí už hráli vabank, když po akci Janouška pálil do odkryté brány Fischer, ale za Kafku zaskočil Jursa.

Hosté si tak odvezli za jedinou pořádně provedenou individuální akci Černého rovnou tři body.

Ohlasy trenérů

Pochopitelně rozdílně se cítili po utkání Karviné s Hradcem Králové oba trenéři. Václav Kotal, kouč Hradce, zhodnotil zápas jasně a stručně. „Těší mě výhra z cizího hřiště. Start se nám povedl, teď to jen dále potvrzovat. Je pravda, že jsme dali jediný gól z jedné vážnější akce, ale asi jsme šli za vítězstvím více než domácí, proto si vezeme všechny tři body,“ pochvaloval si Kotal.

Karvinský lodivod Leoš Kalvoda byl zklamán. „Byli jsme na soupeře nachystaní, dobře jsme věděli o kvalitách útočné dvojice Pilař – Černý, ale stejně jsme prohráli právě gólem Černého. Ten nás sestřelil dvěma góly už loni. Bohužel rozhodl jeden balon za obranu, který jsme neuhlídali. Mrzí mě, že jsme byli jaloví, nedostali jsme se do tlaku, bylo to bez vyložené šance, náznaky se nepočítají. Na domácí utkání je to prostě málo. Zase nám chyběl důraz v šestnáctce a hlavně pořádné centry ze stran, což je chyba krajních záložníků. Samozřejmě se na našem výkonu podepsala i absence kreativního Radka Slončíka,“ rozpovídal se Kalvoda.

Na poznámku, že jeho tým si vytvořil více šancí než soupeř, reagoval takto: „Ale ne vyložených. O výsledku se vždy rozhoduje uvnitř šestnáctky. Co se děje uprostřed hřiště, to mě nezajímá. Takhle to říkával už Pan trenér Karel Brückner. Hráči si musí uvědomit, že ve druhé lize je to také hodně o bojovnosti, nelze si přijít na hřiště zahrát jen tak fotbálek.“

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905
×
Dnes v 15:00
MFK Karviná
Bohemians Praha 1905