Generální partner
Světlý režim
21. listopad 2013

Cvičením ke zdraví ve zralém věku

Celkem pět čtvrtečních večerů od půlky října do půlky listopadu patřilo všem těm, kteří si chtěli zacvičit pod dohledem profesionálního trenéra. To vše díky dotaci z programu Cesta k městu pod hlavičkou Filipa Raptopulose ve spolupráci s Městským fotbalovým klubem Karviná.

Projektu se ve Sportovním centru Kovona zúčastnilo celkem 24 osob, z toho hned dvacítka žen. Na programu bylo celkem pět lekcí. Každá z nich trvala přibližně hodinu a půl. Zúčastnění se seznámili s cvičení zvaným TRX funkční trénink.

Jak jednotlivé lekce probíhaly? „První lekce byla především seznamovací a „fitnesáci“ si vyzkoušeli nový druh cvičení,“ přiblížil trenér Filip Raptopulos. Druhá lekce se týkala problematiky oslabení v oblasti bederní páteře (konkrétně v oblasti L4 a L5 - bederních obratlů). „Veřejnost by to měla znát jako výhřez bederní ploténky. Cvičící se naučili zásobník cviků, který jim pomůže od bolesti zad, i jak správně a preventivně zraněním předcházet,“ podotkl Raptopulos.

Další, v pořadí už třetí lekce, měla za úkol pomoci od bolestí v oblasti kolen. Konkrétně křížových vazů a menisků. „Podle slov zúčastněných byla tato lekce asi nejnáročnější. Vše však zvládli na výbornou. I když další dny pro ně byly mírně bolestivé, protože většina populace v dnešní době má svaly dolních končetin velmi zkrácené a ochablé,“ vysvětlil trenér Raptopulos a přidal, že čtvrté setkání se týkalo horní poloviny těla. V poslední lekci si všichni zopakovali vše, co se stihlo v předešlých týdnech. „Musím všechny pochválit. Bylo vidět, že si vše dobře zapamatovali a lekci od lekce byli šikovnější.“

Závěrem Filip Raptopulos ocenil, že i v dnešní uspěchané době mají lidé zájem a své zdraví a chtějí pro to něco dělat. „Děkuji všem za aktivní účast, perfektní náladu a dobré dotazy během všech lekcí,“ doplnil. Vzhledem k tomu, že byl o cvičení velký zájem, budou v něm i nadále někteří pokračovat.

Na reportáž TV Polar z jedné lekce se můžete podívat ZDE.

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo