Generální partner
Světlý režim
28. listopad 2013

Proti lepšímu týmu jsem ještě nehrál, přiznal Kurušta

Celý druhý poločas odehrál v úterním přípravném utkání na španělské půdě kapitán staršího dorostu Lukáš Kurušta. Jeho dojmy ze zápasu proti zřejmě nejlepšímu týmu světa byly pochopitelně jen pozitivní.

Národní tým U19 měl v úterý večer tu čest, zahrát si zřejmě proti nejlepšímu týmu světa v této věkové kategorii. I přes velmi dobrý výkon svěřenci Miroslava Koubka favoritovi ze Španělska podlehli. „Španělé jsou opravdu výjimeční a potvrdili to i proti nám, byť jsme nehráli vůbec špatně. Oni od žáků až po muže hrají stejným stylem, je to něco neskutečného,“ rozplýval se Kurušta.

V čem jsou tedy španělští hráči lepší? „Asi ve všem (smích). Ale jejich individuální dovednosti, pohyb bez míče nebo technika je prostě extratřída. Proti lepšímu týmu jsem ještě nehrál,“ uznale pokyvoval hlavou kapitán karvinské devatenáctky.

Konečný výsledek 4:1 pro Španělsko vypadá na první pohled jasně, ale domácí museli máknout, protože po českém snížení přišly na řadu další dvě nebo tři dobré šance dokonce na vyrovnání. V jedné z nich se ocitl i kapitán karvinského staršího dorostu. „Je to tak. V tu dobu se lámal chleba. My jsme své šance nevyužili a naopak domácí za chvíli přidali třetí branku a v nastaveném čase i pojistku,“ rekapituloval Lukáš Kurušta.

Ten měl po centru ze strany a zaváhání gólmana šanci na vyrovnání, ale španělský brankář včas svou chybičku napravil a u míče byl ve stejnou chvíli jako noha Lukáše Kurušty. „Stačil krok a mohlo to dopadnout jinak,“ přemítal u tohoto momentu.

Výkon národního celku ocenil nejen náročný kouč Miroslav Koubek, ale i technický ředitel Španělské fotbalového federace. „Po zápase k nám přišel do kabiny a řekl, že zápas měl velmi vysokou úroveň. Prý nemusíme být vůbec smutní, protože jsme opravdu hráli velmi dobře,“ doplnil osmnáctiletý fotbalista.

Ze španělské pohádky se musí Lukáš Kurušta bleskurychle přeorientovat na domácí scénu. Už v sobotu je na programu první ze dvou předehrávaných jarních kol. Na starší dorost čeká Hradec Králové. „Jsem připravený nastoupit od začátku. V úterý jsem odehrál poločas, takže o nějaké únavě nemůže být řeč. Je před námi poslední domácí zápas a rádi bychom v něm chtěli aspoň trochu odčinit nepříliš podařená vystoupení z předešlých domácích zápasů,“ dodal na závěr karvinský reprezentant.

Trenér Miroslav Koubek k výkonu svých svěřenců: (zdroj: www.fotbal.cz)

„Jsme rádi, že jsme mohli nastoupit proti jednomu z nejlepších, ne-li nejlepšímu mužstvu světa v této kategorii. Ačkoliv tomu výsledek až tolik neodpovídá, byli jsme španělské kvalitě více než důstojným soupeřem. Důležité poznání je, že i když jsme se v dílčích pasážích dostali pod tlak, zejména v prvním poločase, dokázali jsme maximální aktivní hrou, často i s velmi vysokým presinkem, soupeři čelit. Španělé prokázali mimořádnou efektivitu díky své vysoké individuální vyspělosti ve finálních situacích. Celkově chci celý tým, i když tomu výsledek nenapovídá, za celkovou práci ocenit."

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo