Generální partner
Světlý režim
18. srpen 2009

Mišinský: Od výkonu na Dukle bychom se měli všichni odrazit.

V utkání na Dukle patřil k nejlepším hráčům na hřišti. Svůj výkon korunoval vstřelením důležitého gólu, který znamenal zisk tří bodů. Řeč je o třiadvacetiletém útočníkovi MFK OKD Karviná Vladimíru Mišinském.

Trenér po zápase prohlásil, že jste si svým výkonem dal laťku hodně vysoko. Že takový výkon teď bude očekávat v každém utkání. Čím to bylo, že se vám v tomto zápase tolik dařilo?
My jsme vystoupili dobře jako tým. Já se snažím v každém zápase odevzdat stoprocentní výkon. Když se maká a dře, tak jednou musí přijít kvalitní výkony. Od výkonu na Dukle bychom se měli všichni odrazit.

Někteří vaší spoluhráči si pochvalovali rozměry hrací plochy. Hrajete se vám lépe na hřišti, které má maximálně možný rozměr?
Mě se na Dukle taky hrálo perfektně. Prostorově mi to hřiště vyhovovalo. Oba mančafty se snažili hrát kombinační fotbal směrem dopředu a tím pádem vznikali okénka i pro nás útočící hráče.

Pojďme se společně vrátit k vašim třem šancím, z nichž jedna skončila gólem. První gólovka přišla ve 22. minutě. Mohl byste ji popsat?
Dostal jsem super balón od Hofiho za obranu. Pravou nohou jsem si ho zpracoval do běhu a tělem si ho přikryl. Proti mě vystartoval domácí gólman, aby mi snížil střelecký úhel a mě se nepodařilo ho prostřelit.

Pak přišel gól. Jak padl z vašeho pohledu?
Jednalo se o skvěle zahraný rohový kop. Pepa Hoffmann poslal skvělý centr mezi jedenáctku a malé vápno, já se odpoutal od svého strážce a najednou jsem byl zcela volný. Měl jsem dost času na kvalitní řešení situace.

Před odchodem do kabin jste měl na noze pojišťovací gól…
Chvíli předtím jsme byli pod lehkým tlakem Dukly. Po zisku míče jsme šli hned do rychlého protiútoku, Buryán poslal dlouhý balón za obranu a mě se podařilo využít chvilkového zaváhání obránce Dukly. Dostal jsem se před něho a jedním dotekem jsem si posunul míč. Gólman Jakubov proti mně vyběhnul a já ho lehkým obloučkem přeloboval. Jenomže k naší smůle se míč zastavil na břevně.

Jak vám bylo po šanci Chigoua, který se sám řítil na Jakuba Kafku?
Byla to pěkně sehraná kombinace Dukly. Výborně chytající Kafka snížil střelecký úhel a stoprocentní šanci kryl. To byl zlomový okamžik celého zápasu.

Druhý poločas už nebyl z naší strany tak svižný jako poločas první. Navíc nás brzdil rozhodčí, který pískal každý náš kontakt a dostal nás pod tlak. Přesto bychom se asi měli více prosazovat do otevřené obrany…
Hrajeme běhavý fotbal a nejde celých 90 minut jenom útočit. Musíme myslet i na zadní vrátka. Navíc jsme hráli proti silnému soupeři, který by každou naší sebemenší chybu potrestal.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo