Generální partner
Světlý režim
11. leden 2014

Tipsport liga: Na úvod porážka od Frýdku-Místku

První zápas Tipsport ligy Karviné nevyšel. Na umělé trávě v Ostravě-Vítkovicích se z výhry 3:1 radoval regionální rival z Frýdku-Místku. Jedinou branku žlutočerných vstřelil na začátku zápasu testovaný Milan Halaška.
MFK Karviná
sobota 11.1.2014
1:3
(1:1)

Diváci: 0
MFK Frýdek - Místek
Pindroch - Kováč, Mikula, Jovanovič (67. Cverna V.), Eismann - Pilavdžič (60. Gonda, 71. Puškáč), Vaněk (46. Hottek) - Svatonský (60. Fiala), Paukner (74. Kurušta), Šindrič - Halaška (60. Juřena).
Prepsl – O. Cverna, Cigánek, Neuberg (37. Uvíra), J. Prokeš – Vavrík, Habusta,Mozol, Zapalač – H. Prokeš, Soukup. (2. poločas): Stehlík – Korneta, Hladík, Uvíra, Palko – Szabo, Talián, Vrťo, Malík – Kovařík, Milunovič.
Branky: 10. Halaška - 35. Mozol, 57. Hladík, 85. Vrťo z pen.
ŽK: Eismann (KAR.)
Rozhodčí: Cieslar

Komentář

Karvinští s několika novými hráči, kteří jsou v klubu na zkoušku, začali velmi dobře a hned v desáté minutě šli do vedení po gólu Halašky. To však bylo bohužel všechno. Do přestávky totiž krásně vyrovnal Mozol a po ní se prosadil Hladík a z penalty také Vrťo. Konečný stav tedy Karviná – Frýdek-Místek 1:3.

Do prvního utkání v roce 2014 poslal trenér Josef Mazura s kapitánskou páskou Davida Mikulu, vedle něj se na post levého stopera postavil Mihailo Jovanovič. První gól padl ve Vítkovicích už po deseti minutách. Milan Halaška dostal před vápnem míč, obehrál jednoho z protihráčů a nezaváhal ani při zakončení – 1:0. Ve 25. minutě poprvé zaváhala karvinská obrana. Po Zapalačově vysunutí postupoval na brankáře Pindrocha sám Petr Soukup, ale na poslední chvíli hasil nebezpečí Jovanovič.

Za dvě minuty přestřelil bránu další testovaný hráč, Matúš Paukner. Na druhé straně takřka okamžitě zahrozil Hynek Prokeš, ale nevystřelil přesně. V 35. minutě už bylo vyrovnáno. Krásná střela Mozola z dobrých dvaceti metrů zaplula přesně do sítě – 1:1. V závěru poločasu dostali Karvinští svého soupeře pod tlak, ale ze závaru v pokutovém území nic nevytěžili.

Druhá půle přinesla další dvě branky, obě však bohužel do karvinské sítě. Nejprve v 57. minutě Ivan Hladík propálil Braňa Pindrocha přízemní střelou z levé strany a FM vedl – 1:2. Za pouhé dvě minuty dosáhl gólu po standardce Jakuba Hottka stoper Jovanovič, ale branka nebyla kvůli ofsajdu uznána. Po hodině hry trenér Mazura třikrát vystřídal a hrálo se dál. Dvacet minut před koncem potkala nepříjemnost Michala Gondu, který se zranil a musel být vystřídán.

Poslední gól padl z penalty, kdy to ve vápně udělal chytře Marian Kovařík. Rozhodčí Cieslar neváhal a ukázal na penaltový puntík. Jedenáctku s přehledem proměnil Tomáš Vrťo – 1:3. Trenér Mazura nebyl po zápase příliš spokojený s obrannou fázi. „Tu musíme pochopitelně hodně zlepšit. První poločas byl ještě slušný, ale v tom druhém jsme dvakrát propadli a po taktických chybách jsme Frýdku umožnili vstřelit dva góly,“ zhodnotil utkání, ve kterém dal příležitost většině testovaných hráčů. „Zápas nám něco ukázal a možná budeme muset ještě hledat dál, uvidíme,“ nechal si otevřená zadní vrátka karvinský trenér.

Fotogalerie

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo