Generální partner
Světlý režim
18. leden 2014

Karviná zdolala v Tipsport lize ostravský Baník

Karviná opět po roce uspěla proti jedničce z regionu a v zajímavém zápase v rámci Tipsport ligy porazila prvoligový tým 2:1 po brankách záložníků Richarda Vaňka a Jakuba Hottka. Velmi dobrý zápas odchytal Martin Lipčák, který předvedl několik výborných zákroků.
MFK Karviná
sobota 18.1.2014
2:1
(1:0)

Diváci: 0
FC Baník Ostrava
Lipčák - Fiala (81. Taraba), Ofori, Cverna V., Knötig - Vaněk, Hottek - Diaby (63. Halaška), Pilavždič (46. Paukner), Šindrič (46. Eismann) - Argaut (57. Svatonský).
I. poločas: Pavlenka - Sukup, Frydrych, Baránek, Zawada - Lukeš, Mensah Kukec, Farran - Ciku - Krmenčík. II. poločas: Šrom - Foltyn, Kaša, Stronati, Vengřinek - Azevedo, Droppa, Farran, Mensah, Holzer – Krmenčík (65. Kraut).
Branky: 10. Vaněk, 69. Hottek - 48. Krmenčík
Rozhodčí:

Komentář

Oba trenéři využili tento zápas k dalšímu zkoušení hráčů, kteří se ucházejí o angažmá. Utkání bylo pikantní hlavně pro Elvista Cika, který nastoupil v modrém dresu s třemi vykřičníky na hrudi. A byl to právě Ciku, který měl první velkou šanci utkání. V sedmé minutě se dostal k zakončení, když obelstil i brankáře Lipčáka, ale z úhlu zamířil pouze nad bránu.

Odpověď karvinských hráčů byla přímo fanfárová. Richard Vaněk napřáhl z dobrých dvaceti metrů a trefil přímo šibenici. Gólman Pavlenka se za míčem pouze ohlédl – 1:0. Poté převzal otěže zápasu Baník, který byl aktivnější. Do vyloženější šance se však nedostal. Aktivitu kolem dvacáté minuty korunoval centrem z levé strany do tyče Davor Kukec.

Krátce před přestávkou to svým tradičním způsobem (střelou z dálky) zkoušel Jakub Hottek. Jeho obstřel jen těsně minul levou tyč brankáře Baníku. Druhý poločas začal přesně tak, jak Karvinští nechtěli. Baník vyrovnal zásluhou Krmenčíka. Gólu však předcházel páradní zákrok Martina Lipčáka. Následný centr zpět do pokutového území už však nepokryl a Krmenčík měl snadný úkol. To se však svěřencům Josefa Mazury hrubě nelíbilo, především Pavel Eismann vehementně reklamoval ofsajd, nicméně branka platila – 1:1.

V 68. minutě přišel rozhodující okamžik celého zápasu. Velmi naivně šel do souboje s Pauknerem baníkovský Foltýn, který ho zezadu v pokutovém území okatě stáhl a rozhodčí s nařízením pokutového kopu neváhal. Míč si postavil Jakub Hottek, ale brankář Šrom směr jeho střely vystihl. To však nevadilo, jelikož míč se k Hottkovi odrazil nazpět a ten zcela osamocen pohodlně dostal míč do sítě hlavou – 2:1.

Za pár minut mohlo být vyrovnáno, ale De Azevedo trefil jen břevno branky Martina Lipčáka. Karvinští mohli vítězství podtrhnout hned z protiútoku, kdy Eismann centroval na Halašku, ale před ním míč odhlavičkoval jeden z baníkovců. V konečném součtu to však nevadilo, protože si tři body do tabulky skupiny D připsala Karviná.

Pokud pomýšlejí svěřenci Josefa Mazury na postup do Final four, tak musí v úterý porazit Třinec a zároveň doufat, že Baník neprohraje s Frýdkem-Místkem. Trenér Mazura si pochvaloval zlepšený výkon svého týmu. „Určitě to bylo povedenější utkání než proti Frýdku-Místku. První poločas byl z naší strany spíše taktického rázu, čemuž pochopitelně nahrála i krásná branka Richarda Vaňka. Druhý poločas už byl hrou nahoru dolů. Zápas se určitě musel líbit,“ konstatoval spokojený karvinský trenér.

Rozdíl oproti prvnímu zápasu byl především v defenzivě. „Proti Baníku jsme tolik chyb neudělali. Za to jsem pochopitelně rád,“ dodal s tím, že po zápase se rozhodne o osudu několika hráčů. „S někým se rozloučíme, ostatní si zahrají i v úterním zápase proti Třinci,“ řekl Josef Mazura.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo