Generální partner
Světlý režim
19. leden 2014

Richard Vaněk: Po prvním gólu jsme nemuseli nikam spěchat

Důležitou úvodní branku zaznamenal v utkání s Baníkem Ostrava jeho odchovanec Richard Vaněk. Ten si po zápase pochvaloval obrannou fázi, která byla na lepší úrovni než v prvním zápase Tipsport ligy.

Na první pohled bylo zřejmé, že zápas s Baníkem byl vydařenější po všech stránkách než ten první proti Frýdku-Místku. Souhlasíte?

Viděl jsem to podobně. Hlavně směrem dozadu to bylo mnohem lepší. Neudělali jsme tolik chyb, Baník trefil pouze břevno a tyč.

Zmínil jste dobrou defenzivu. Myslíte si, že by někdo ze zkoušených hráčů do defenzivy mohl zůstat?

Za sebe můžu říct, že si mi líbil stoper Prince Ofori. Podle mě zahrál velmi dobře. Vyhrával hlavičkové i osobní souboje, což bylo důležité.

Zlepšenému týmovému výkonu zajisté pomohl i rychlý gól z 10. minuty.

Jasně, nemuseli jsme potom nikam pospíchat. Sice jsme hned v úvodu druhé půle inkasovali a Baník si vytvořil územní převahu, ale potom přišla jasná penalta. Po ní jsme už dovedli zápas do vítězného konce.

První branku jste vstřelil z dobrých dvaceti možná dvaadvaceti metrů. Vypadalo, že jste si vzpomněl na výstavní trefu z minulé sezóny proti HFK Olomouc. To jste se trefil z dvakrát delší vzdálenosti…

Nevěděl jsem co s míčem, tak jsem ho napálil na bránu a zapadl přesně pod břevno. Míč mi trošku poskakoval na noze, tak jsem do toho prostě praštil a padlo to tam (úsměv).

Byla ta trefa o to sladší, že se vám to povedlo zrovna proti Baníku nebo už to neřešíte?

Už vůbec ne, je to pryč. Beru to jako každý jiný zápas. Možná jsem měl trošku zvýšenou motivaci kvůli tomu, že jsme hráli proti prvoligovému soupeři.

A nemuselo by zůstat jen u jednoho. Pokud porazíte v úterý Třinec a Baník neprohraje s Frýdkem-Místkem, tak byste měli celou skupinu vyhrát a odjet na Final four do Berouna. Láká vás to?

Bylo by fajn si zahrát i s jinými týmy z nejvyšší soutěže. Pokud se nemýlím, tak jistý postup z ostatních skupin už mají Dukla a Jihlava. Bylo by to určitě výborné se do Berouna dostat a zahrát si tam. Ale není to jen o nás a nemáme to ve svých rukou. Musíme porazit Třinec a pak se uvidí.

V dresu Baníku proti vám vyběhl Elvist Ciku. Jaké bylo hrát proti hráči, se kterým jste ještě před pár dny seděli v kabině?

Takto to ve sportu chodí. V celém kraji se hráči z týmů jakými jsou FM, Baník, Třinec nebo Karviná hodně točí, takže je to úplně normální.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo