Generální partner
Světlý režim
27. leden 2014

Josef Mazura: Stále jsme ve stádiu hledání

V rozhovoru se trenér Josef Mazura ohlíží za Tipsport ligou a přiznává, že i nadále hledá s vedením klubu vhodné hráče pro doplnění kádru.

Trenére, jak hodnotíte letošní působení v Tipsport lize?

Byli jsme kousek od postupu na finálový turnaj a nakonec jsme skončili ve skupině poslední. Chybělo nám více koncentrace hlavně v zápase s Třincem. Na druhou stranu šlo o přípravná střetnutí, ve kterých jsme zkoušeli případné nové tváře, ale moc to nedopadlo a musíme hledat dál.

Nepřipadá vám, že se vám smůla lepí na paty? Na podzim stačilo uspět u třetiligových Domažlic v Poháru České pošty a hráli byste dvojutkání s Viktorií Plzeň a nyní zase stačilo proměnit penaltu v zápase s Třincem a mohli jste se zúčastnit Final four v Berouně. Proč to takto dvakrát nevyšlo?

Chybělo asi kousíček štěstí. Myslím si, že v tom zápase s Třincem jsme určitě nebyli horším týmem. Do poslední chvíle jsme se snažili s výsledkem něco udělat. Hráli jsme na výhru a po neproměněné penaltě jsme museli hru trochu otevřít.

Co vám tedy tyto zápasy ukázaly?

Že musíme určitě posílit. Nejsem úplně spokojený ani s jednou ze tří řad. Obrana, záloha ani útok není v takovém stavu, v jakém bychom chtěli vstoupit do jarních bojů ve Fotbalové národní lize. Vše je tedy pořád ve stádiu hledání.

Už jste zmínil, že během prvních čtyř utkání jste vyzkoušel řadu hráčů. Dále však pokračuje pouze trojice Prince Ofori, Milan Halaška a Heinrich Kováč. Jaká je momentální situace kolem nich?

Prince se ukazuje velmi slušně, teď záleží jen na něm, aby si formu udržel, protože má naději tady zůstat. Co se týče Milana, tak ten střídá dobré okamžiky se špatnými. Potřebuje dohnat herní i kondiční manko. A třetí jmenovaný, Kováč, měl pár dnů zdravotní problémy, takže nám na chvíli vypadl z tréninku a v pátek odehrál pouze závěrečnou půlhodinu ještě k tomu na jiném postu. Takže uvidíme. Ve středu máme další přátelák.

V pátek v Olomouci jste některé hráče zkoušel na jiných postech než běžně hrávají. Zaujal mě na pravé straně obrany kapitán Mikula.

Miki se na tento post vrátil po třech, možná čtyřech letech. Jinak pravého beka hrál nějakých sedm let, takže by v tom nemusel být problém. Malinko mu chyběla orientace, ale tohle se dá dát během dvou zápasů do pořádku a zvyknout si na to. Je to přeci jen odlišný post než stoper.

Takže ho tam ještě během přípravných zápasů vyzkoušíte, chápu to dobře?

Ano, vyzkouším. Zatím se nám bohužel nepodařilo sehnat pravého beka a nejsem si jistý, zda ho najdeme. Takže tato varianta s Davidem na pravé straně obrany může být.

Co Pavel Eismann na levé straně obrany? On je přeci jen spíš ofenzivně laděný hráč.

Je pravdou, že v zápasech, kde hrál beka, nebyl vůbec výrazný. Bylo a je vidět, že to není jeho post.

Jak jsou na tom hráči po zdravotní stránce? Přeci jen se během několika dnů velmi výrazně ochladilo.

Měli jsme trochu problémy, to je fakt. Ale ne kvůli ochlazení. Na začátku přípravy nám scházel Martin Limanovský, který měl problémy se zuby. Matěj Fiala nám vypadl kvůli horečce, bral dokonce antibiotika. Tomáše Knötiga trápila záda, proto nehrál v pátek v Olomouci. Drobné problémy měl také Lukáš Kurušta. Naopak se k týmu připojil Michal Gonda, který se zranil v zápase Tipsport ligy proti Frýdku-Místku. Na středeční utkání by už měl být připraven.

Rozhovory Rozhovory
út 23.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Rajmund Mikuš

Rajmund Mikuš je definitivně zpátky na hřišti! Trvalo to dlouho, ale povedlo se! V rozhovoru detailně přibližuje dny a týdny bez fotbalu, i jak to bylo těsně po druhé operaci, když se dozvěděl, že zkřížený vaz nemá utržený. A oficiálně oznámil velkou novinku…

st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo