Generální partner
Světlý režim
5. září 2009

Chci reprezentovat Polsko, říká Bartek Setlak

V polovině července se upsal Karviné nadějný osmnáctiletý polský záložník Bartolomiej Setlak. Odchovanec Wodzislawské fotbalové akademie má za úkol pomoci U19 v návratu do Moravskoslezské dorostenecké ligy.

Mohl byste nás seznámit se svojí kariérou?
Mé fotbalové krůčky začaly v Jastrzębiu. Zde jsem strávil šest let. Poté si mě vyhlédla Wodzislawská fotbalová akademie, kde jsem trénoval u pana Pontuse. A odtud jsem přestoupil do Karviné.

Co byste mohl říci o této fotbalové akademii?
Myslím si, že je nejlepší v Polsku. Za dobu svého působení vychovala spoustu kvalitních fotbalistů. Kamil Glik, Krzystof Król, Szymon Matuszek působili nějakou dobu v Realu Madrid a Kamil Wilczek v Elche. Nyní všichni hrají v polské 1. lize.

Jste polským reprezentantem, od kolika let reprezentujete Polsko a s jakými soupeři jste si zahrál?
Reprezentuji od svých 16 let. Nyní oblékám reprezentační dres U19. Zahrál jsem si dva zápasy proti Finsku, Makedonii a Walesu.

Co jste věděl o Karviné a jak se Vám tady líbí?
V Karviné se mi moc líbí. Kdysi jsme s MFK hráli přípravné zápasy, které se vždy vyznačovaly vysokou kvalitou. V Polsku si pochvalují českou kopanou, protože jsou zde kvalitní hráči.

Považujete za velkou výhodu, že zde působí Vaši krajané?
Je to pro mě pozitivum, protože se mi podařilo rychle zaklimatizovat. Navíc to jsou hráči, které znám z Wodzislawské fotbalové akademie.

Máte za sebou tři zápasy v dresu Karviné. Všechny jste vyhráli, Hranice a Zábřeh jste dokonce deklasovali. Jakou úroveň má podle Vás dorostenecká divize?
Přirovnal bych to k Polsku. Tam jsou také dva až tři mančafty velmi dobré a zbytek je průměrný. V Karviné hodně trénujeme, takže máme nad svými soupeři kondiční a technickou převahu.

Byl jste se podívat na zápas A-týmu?
Viděl jsem pouze utkání s Mostem, které se mi velmi líbilo. Hráli jsme pohledný a atraktivní fotbal.

Koho považujete za největší osobnost MFK ?
Je to jednoznačně Radek Slončík. Ještě jsem ho neviděl hrát, ale už se moc těším na to, až nastoupí v nějakém utkání. Hraje na stejném postu jako já, takže ho budu pozorně sledovat a učit se od něj.

V neděli se Áčko utká z Hlučínem. Jak podle Vás zápas dopadne?
Myslím, že vyhrajeme 2:0. Máme lepší tým a nebudeme mít vážnější problémy Hlučín porazit.

Čeho byste chtěl ve fotbale dosáhnout?
V budoucnu bych chtěl hrát za muže Karviné, ale čeká mě ještě hodně tvrdé práce, než se do kádru áčka probojuji. Mým dalším přáním je obléknout dres s orlicí na hrudi. Byla by to pro mě čest reprezentovat svoji vlast i v mužské reprezentaci. Mým snem je působení v některém západoevropském klubu, nejlépe v mém oblíbeném Realu Madrid.

Dnes se odehrají kvalifikační utkání. Jak je tipujete?
Pro Poláky by bylo výhodné, kdybyste remizovali se Slovenskem. To se ale nestane. Poláci i Češi vyhrají a tím zkomplikují situaci ve skupině. Aspoň to potom bude zajímavější a napínavější.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo