Generální partner
Světlý režim
28. květen 2014

V Sokolově se vrátím na stopera, myslí si Jovanovič

Na nezvyklé pozici levého obránce naskočil od úvodní minuty zápasu proti Táborsku srbský hráč v karvinských barvách Mihailo Jovanovič - a nevedl si vůbec špatně.

Když už si fanoušci zvykli na kapitána Davida Mikulu, kterého v zimě trenér Josef Mazura „přemístil“ na pozici pravého obránce, tak v posledním domácím utkání se něco podobného přihodilo i Jovanovičovi. „Vyšlo to na mě, protože jsme měli problémy se sestavou. Myslím si, že jsem to však zvládl. Gól jsme nedostali, ale také bohužel žádný nedali, i když jsme měli snad čtyři tutovky. Sám jsem se snažil útok taky podporovat,“ řekl pětadvacetiletý fotbalista. Sám dodal, že se na této pozici objevil snad po pěti letech.

Na hřišti se hodně potkával s krajanem Miljanem Vukadinovičem. Stihli spolu během zápasu nebo i před ním prohodit pár vět? „Jo, před zápasem jsme se dali do řeči, znám se i s jeho bratrem. Během utkání jsme se dostali do přímého kontaktu v soubojích asi čtyřikrát,“ vyprávěl Mihailo Jovanovič, kterého Táborsko překvapilo svým slabým výkonem. „Ale my jsme konečně po pár zápasech zachytili úvod utkání. Je však pravdou, že oni měli za celý zápas tak dvě střely na bránu,“ připomněl neefektivitu hostů.

Před sobotním utkáním v dalekém Sokolově musí Karvinští řešit přetrvávající problémy se sestavou, konkrétně v obraně. Prince Ofori je zraněný, kapitán Mikula a nově také Václav Koutný stojí pro žluté karty. To jsou tři hráči základní sestavy. Vrátí se Jovanovič na pozici stopera nebo ho trenér ponechá na beku? „Myslím si, že se vrátím na stopera, kde nastoupím vedle Venci Cverny. Jen my dva jsme klasičtí stopeři. Na beku můžu nastoupit, když budeme mít k dispozici právě stoperskou dvojici,“ ví Jovanovič.

Do konce sezóny zbývají pouhé dva zápasy, potom už bude na řadě dovolená. „Především musíme aspoň udržet osmé místo, i když je to pochopitelně zklamání. Dovolenou budu trávit doma v Srbsku s přítelkyní. Těším se, že na pár dní vypnu a užiji si volna,“ dodal na závěr Mihailo Jovanovič.

Rozhovory Rozhovory
st 10.4. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Doležal

S útočníkem Martinem Doležalem, který si na jaře vyměnil netradiční číslovku 51 na dresu za oblíbenou 15, jsme probrali jeho vstup do Klubu legend, aktuální situaci, dnešního soupeře, Velikonoce a velkou manželčinu zálibu – koně!

út 26.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Sebastian Boháč

Záložník Sebastian Boháč bude v dnešním utkání chybět, protože znovu pyká za karty. Právě o této jeho neřesti, ale i soukromí se rozpovídal v rozhovoru. A fanouškům také doporučil seriál, který aktuálně sleduje na platformě Netflix.

út 19.3. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Douglas Bergqvist

Okamžitě se začlenil do základní sestavy! Řeč je o třetím Švédovi v české F:L Douglasi Bergqvistovi. Sympatický seveřan v rozhovoru promluvil o své dobré paměti, bývalých angažmá, psech nebo pivu a vrátil se i k nešťastnému momentu v Liberci…

st 21.2. | redakce

ROZHOVOR Z BULLETINU - Martin Regáli

Pohodový rozhovor s Martinem Regálim se točil samozřejmě kolem jeho nového působiště, ale rozpovídal se i o Belgii, kde působil v prvoligovém Kortrijku. V Belgickém království se mu dobře žilo, skvělý byl podle jeho slov i první půlrok. Poté se to zlomilo a nehrával, proto aspoň cestoval a poznával okolní státy. Prozradil také, že s manželkou čekají druhé dítě...

Děkujeme Nadaci OKD za podporu mládeže
nadace-okd
Děkujeme Moravskoslezskému kraji za podporu
MORAVSKOSLEZSKÝ KRAJ
Děkujeme statutárnímu městu Karviná za podporu
MĚSTO KARVINÁ
Činnost Městského fotbalového klubu Karviná, z.s. byla podpořena Národní sportovní agenturou
logo
Děkujeme JSDH Karviná-Ráj za zajišťování hasičského dozoru při fotbalových utkáních
logo